Get Adobe Flash player

Ismét gyereknapi horgászversenyen volt Pusztamizsén

Május utolsó vasárnapján az egyesület hagyományos gyermeknapi horgászversenyén, a holtág I. szakaszát ismét szép számú gyereksereg vette birtokba.
A verseny napján, borús idő köszöntötte a tóhoz érkező résztvevőket. A versenyre négy főből álló csapatok jelentkezhettek. A zömében jól ismert gyerekarcok mellett most is érkeztek olyanok, akik először próbáltak meg helytállni a Pusztamizsei horgászversenyen.

A versenyen túlmenően egyesületünk számára fontos alapgondolat, hogy minél több gyermeket csábítson ki a vízpartra és a természetbe. Az ilyen és ehhez hasonló vízparton, természetben zajló programok olyan lehetőségek a felnőttvilág kezében, amelyek képesek kivonni az ifjúságot az őket fokozott módon négy fal közé kényszerítő vagy ott tartó hatások közül.

Gyülekező reggel 8.00 órától volt a holtág partján. Érkeztek csapatok Jásztelekről, Jászberényből, Jászalsószentgyörgyről, Jászfelsőszentgyörgyről és Alattyánról is.
A regisztráció után Borsányi Attila az egyesület elnöke köszöntötte a résztvevőket, kísérőiket, a szurkolni érkező családtagokat. Az elnöki köszöntő után Donkó Rajmund versenyfelelős ismertette a horgászverseny menetét és szabályait, majd megkezdődött a sorsolás.

A csapatok tagjai sorsolásuknak megfelelően elfoglalták a helyeiket, és az ilyenkor szokásos előkészületek után pontban 9.00 órakor dudaszó jelezte két óra időtartamú verseny kezdetét. A kezdés után hamar kiderült, hogy elsősorban apróbb termetű kárászok, keszegek jelenthetik a zsákmány zömét. Titkon mindenki reménykedett abban, hogy horogra akad az előző hetekben telepített egy-két kilós pontyok közül jó néhány is. A mindennapos horgászatok során megszokott pontyáradat azonban elmaradt, minden horgász fogását jellemzően keszegek és kárászok alkották. A szervezőknek nagy örömet jelentett, hogy a halfogásból szinte kivétel nélkül mindenki kivette a részét, persze ki több, ki kevesebb sikerrel.

A verseny ideje alatt a segítő kezeknek köszönhetően finom palacsinta és üdítő került kiosztásra a gyerekek között, illetve tetoválást kérhettek a kezükre.

A verseny végét jelző dudaszó után megkezdődött a legizgalmasabb rész, a mérlegelés. A helyről helyre vonuló mérlegelők jegyzőkönyveibe sorra kerültek be a gramm szerinti fogások.
Amíg zsűri asztalán gyors számolás vette kezdetét, addig a támogatók által felajánlott ajándékok gyorsan gazdára találtak.

Miután megszületett a végeredmény immár ragyogó napsütésben vette kezdetét az eredményhirdetés. Helyezéstől függetlenül minden résztvevő csapat emléklapot, a csapattagok pedig etetőanyagot és csalit kaptak. A dobogós csapatok nyakába érem került, és a serleg mellé még különféle horgászfelszereléseket vehettek át.

A kétórás küzdelem végén az alábbi eredmények születtek:
 
1. helyezett: “Tug Life” csapat (Jászberény)
2. helyezett: “Kis halászok” csapat (Jásztelek)
3. helyezett: “Haladás” csapat (Jászfelsőszentgyörgy)

Az eredményhirdetés és a díjak kiosztása után már felszabadultan szórakoztak a gyerekek. Igazán nagy élmény volt a B-Dog Sport Kutyaiskola bemutatója, valamint a bátrabbak az íjászkodást is kipróbálhatták.
A mai napon is a sok támogató és segítő révén, akik teljes mértékben szívből és lelkesedésből végezték a nem kis létszámú gyereksereg szórakoztatását, ez a nap nem jöhetett volna létre.

Az egyesület vezetősége külön köszönetet mond a horgászverseny lebonyolításában közreműködő segítőknek és támogatóknak:

• DOVIT Kft.
• Maros-mix Kft.
• Polgárőrség – Jásztelek
• Jásztelek Község Önkormányzata
• Tóth Nóra polgármester asszony
• Kipp-Kopp Büfé
• Nagy Kft.
• Mamut Festék – Centrum – Jászberény
• Sólyom Hotel
• B-B Elektro Bt.
• Metalplaszt Kft.
• B-Dog Sport Kutyaiskola
• Kovács Nóra és családja
• Pernyész Károly és családja
• Horti Ferenc
• Fehér Beatrix
• Kissné Tóth Adrienn
• Nagy Attila
• Hamar Lajos
• Lászka Mátyásné
• Kiss Jánosné
• Darázs Zoltánné
• Csomor Ildikó
• Pesti Krisztina
• Gugi Csilla
• Edit asszony (Jászberény)

Reméljük mindenki jól érezte magát és jövőre ismét megtisztel bennünket azzal, hogy elfogadja meghívásunkat.

A versenyről készült képek megtekinthetők a galériában!

Kiss Zoltán

2hal

Pusztamizsei HE. háziversenye 2014.

2014-06-13

2014. június 8-án került sor a hagyományos Szabó János emlékversenyre a pusztamizsei Zagyva-holtágon. Ez a verseny egyúttal az egyesület háziversenye is. Az idén némileg kevesebb horgász nevezett mint a tavaly, mindösszesen 8 gyermek és 25 felnőtt vett részt a versenyen. Az időjárás miatt igazi megpróbáltatás várt a benevezett 33 versenyzőre, hiszen már korán reggel látszott, hogy a mai napon is rendkívül meleg lesz. A sorsolás és a versenyeken megszokott eligazítás után a versenyzők elfoglalták helyeiket, és elkezdődött a felkészülés a versenyre. Néhány perccel 7 óra után végre elkezdődött a küzdelem. 

A kánikula ellenére kisebb-nagyobb szünetekkel, de szép számmal voltak kapások ezt a kifogott halak mennyisége és súlya is igazolja. Serfőző Lajos horgásztársunknak 3 pontyot is sikerült megszákolnia.

               _DSC4101_01               _DSC4123_01               _DSC4117_01

A verseny végét ismét dudaszó jelezte, és elkezdődhetett a mérlegelés.

               _DSC4102_01               _DSC4111_01               _DSC4118_01

A rövidesen elkészült összesítés alapján az alábbi eredmények születtek:

Felnőtt kategória:

1. hely: Serfőző Lajos (4280g)
2. hely: Kuli Ádám (2480 g)
3. hely: Oláh Tamás (2120 g)

                CIMG1121               CIMG1118               CIMG1115

Gyermek kategória:

1. hely: ifj. Szabó Zoltán (1410 g)
2. hely: Rideg Zsófia (1110 g)
3. hely: Szabó Botond (1070 g)

               CIMG1108               CIMG1105               CIMG1104

Legjobb női horgász:

Kissné Tóth Adrienn (1420 g)

CIMG1109

Legnagyobb halat fogó horgász:

Oláh Tamás (2120 g)

CIMG1111

A győzteseknek ezúton is gratulálunk!

Az eredményhirdetés és díjkiosztás után következett a várva várt ebéd, amely ezúttal is nagyon finomra sikeredett.

               _DSC4100_01               _DSC4098_01               _DSC4099_01

Az egyesület vezetősége köszöni a KIPP-KOPP büfének, hogy a verseny ideje alatt étellel-itallal gondoskodott a versenyzőkről. Külön köszönet jár a verseny előkészítésében és lebonyolításában segítőknek is, akik munkájukkal, adományaikkal hozzájárultak a sikeres versenyünkhöz!

Támogatóink voltak: Szabó Mariann, Sebők Roland, Kipp-Kopp Büfé, Maros Mix Kft., Hamm Horgászcentrum, Center Sporthorgász Szaküzlet

CIMG1129

Találkozzunk 2015-ben is!

A versenyről készült képek megtekinthetők a galériában!

Kiss Zoltán (titkár)

2hal

Gyereknapi kavalkád Pusztamizsén!

Ismét benépesült május 24-én szombaton a II. számú holtágunk elzárt területe és környéke. A gyereknap keretében megrendezett horgászversenyünkre több mint ötvenen jelentkeztek. A tizenkét többségében ötfős csapat a helyi és a környező települések iskoláiból érkeztek, jó néhányan már visszatérő vendégek voltak. Érkeztek csapatok Jásztelekről, Jászberényből, Alattyánról, Jászapátiból, Jászalsószentgyörgyről és Jászfelsőszentgyörgyről is. A verseny egyik izgalmas pillanata a helyek sorsolása volt ahol mindenki izgatottan remélte, hogy az általa kinézett helyek sorszámát húzza ki a kalapból.
8.45-kor megszólaló dudaszó után kezdetét vette a két órás verseny. A versenyen mindenki egy bottal, úszós készséggel horgászhatott.

Gy. nap00033 Gy. nap00032 Gy. nap00031 Gy. nap00030

Gy. nap00029 Gy. nap00028 Gy. nap00027 Gy. nap00026

Nem kellett sokat várni az első nagyobb hal megérkezéséig, hiszen Pernyész Bálint valamivel több, mint 3 kg-os pontyot akasztott. A jászalsószentgyörgyi Kovács Zolinak is sikerült egy 2,6 kg-os potykát megszákolni. A csapatok többségének azonban kárász és keszeg akadt a horgára szép számban.

Gy. nap00018 Gy. nap00080

A remek időben zajló verseny mellett több színes programon vehettek részt kicsik és nagyok egyaránt. A horgászat mellett a kilátogató gyerekek és szüleik kipróbálhatták a terepen való sétakocsikázást, lovagolást, megnézhették a rally-autókat, kérhettek tetoválást a kezükre, a kicsik kedvükre ugrálhattak a felállított légvárakban, volt vattacukor és lufihajtogatás, miközben számos ajándék találta meg a gazdáját.

Gy. nap00061 Gy. nap00053 Gy. nap00035 Gy. nap00074

Gy. nap00012 Gy. nap00016 Gy. nap00142 Gy. nap00007

Gy. nap00003 Gy. nap00009 Gy. nap00056 Gy. nap00055

A verseny ideje alatt a segítő kezeknek köszönhetően finom palacsinta, lángos, jégkrém és üdítő került kiosztásra a gyerekek között.

Gy. nap00001 Gy. nap00011 Gy. nap00041 Gy. nap00040

A 11 órakor véget ért versenyen az alábbi eredmények születtek:
1. helyezett: Gyakorló Általános Iskola “Turbó Rudi” csapata (Jászberény) 4380 g
2. helyezett: Szent György Katolikus Általános Iskola “EnergoTeam” csapata (Jászalsószentgyörgy) 3740 g
3. helyezett: Belvárosi Általános Iskola “Jászteleki Horgászok” csapata (Jászberény) 3629 g
A legnagyobb halat fogó címet Pernyész Bálint érdemelte ki egy 3089g súlyú ponty kifogása révén.

Gy. nap00099 Gy. nap00095 Gy. nap00093 Gy. nap00090

A verseny eredményességét jól tükrözi a csapatok által kifogott halak mennyisége amely 23,65 kg volt összesen.

Az eredményhirdetés és a díjak kiosztása után már felszabadultan szórakoztak a gyerekek. Igazán nagy élmény volt az íjász és fegyverbemutató, valamint a versenyautók kipróbálása. A nap végén a KEMPO-sok érdekes bemutatóját csodálhattuk meg.

Gy. nap00156 Gy. nap00154 Gy. nap00106 Gy. nap00103

Gy. nap00107 Gy. nap00115 Gy. nap00112 Gy. nap00038
A mai napon is nagyon sok lelkes támogató és segítő révén élvezhettük végig a bemutatókat, akik teljes mértékben szívből és lelkesedésből végezték a nem kis létszámú gyereksereg szórakoztatását.
Akik nélkül ez a nap nem jöhetett volna létre:

Balázs György és családja, B-B Elektro Bt., Center Sporthorgász Centrum, Darázsné Netti és családja, Faragó Richárd, Gugi Csilla, Hamar Lajos, Hamm Horgászcentrum, Hornyák János, Horti Ferenc, Innenhoffer András és családja, Ivanics Balázs, Ivanics Győző, Juhász Lászlóné, Kipp-Kopp büfé, Kissné Tóth Adrienn, Konkoly Electro Kft., Kovács József, Kovács Nóra, Lajkó Zoltán, Lászka Mátyásné, Mamut Festékcentrum, Maros Mix Kft., Mészáros Edit, Mészáros Ivett, Metálplaszt Kft. (Fülöp Béla), Molnár Ferenc, Móricz Zsolt, Nagy Kft., Nyíri Lajos, Nyíri Lajos és családja, Nyitó Róbert, Pernyész Károly és családja, Polgármesteri Hivatal Jásztelek, Polgárőrség (Jásztelek), Sólyom Panzió, Szabó Gábor, Szatmári Malom Kft., Szegő Erika, Szűcs Márton, Tóth József (Fire Electric Kft.), Tóth Nóra, Tóth Pálné, Túróczi Eszter, Zöld ABC

Az egyesület vezetősége ezúton is köszöni támogatóinknak és segítőinknek, hogy felajánlásaikkal és munkájukkal hozzájárultak a sikeres rendezvényünkhöz!

Reméljük mindenki jól érezte magát és jövőre ismét megtisztel bennünket azzal, hogy elfogadja meghívásunkat.

A versenyről készült képek megtekinthetők a galériában!

Kiss Zoltán (titkár)

2hal

Arany a Rendőr Horgász Európa Bajnokságon!

Idén 26. alkalommal, szeptember 13-14-én Németországban rendezték meg az EPFC (European Police Fishing Commite) szervezésében a Rendőrhorgász Európa bajnokságot. A verseny helyszíne a Obenburg település mellett található Majna duzzasztott szakasza, valamint a Niedenrberg település melletti Silber-see és Hotel –see tavak voltak.

A versenyre 7 nemzet (Németország, Írország, Anglia, Hollandia, Belgium, Olaszország és Magyarország ) nevezte be nemzeti és regionális csapatait. 23 csapat 115 versenyzője készült az idei megmérettetésre.

Hazánkat 5 fős válogatott képviselte, akik a Horgászatot Kedvelők Ligája Rendőrhorgász Egyesület tagjai. Név szerint Lakatos Sándor, Tímár Károly, Horváth Béla, Dr. Furkó Kálmán és Donkó Rajmund, valamint egy fő segítő, Sári János.

1

A versenyre egész évben készültek a versenyzők. Szeptember 07-én a délutáni órákban indult a csapat a több mint 900 kilométeres útra. Vasárnap hajnalban érkeztünk a Németországi szállásunkra.

A felkészülést nehezítette a szeles, esős időjárás, valamint az, hogy három vízterületre négy nap állt rendelkezésre, hogy a megfelelő taktikát kidolgozzuk. Minden csapatnak előre meghatározott vízen és horgászhelyen kellett felkészülni, minden nap 5 óra állt rendelkezésre a vízparton a teszthorgászatra.

Vasárnap az érkezést követően a csapat a Majna duzzasztott szakaszán kapott tesztelési lehetőséget. A halfogást nehezítette az állandóan ingadozó vízállás a hajók zsilipelése miatt, a hajóforgalom gyakran fél méteres hullámai. A folyóban gébeket, bodorkákat, jászkeszeget és leánykoncért lehetett fogni.

2

A következő napokban a tesztelést a tavakon folytattuk, amelyben információink szerint nagy testű dévérkeszegek élnek, valamint apró bodorkák, sűgérek, a Hotel-see nevű tóban lehet pontyot és amúrt is fogni. A tavakon a tesztelés alatt 1-1 nagytestű dévért, valamint 1-1 kb 4-5 kg körüli amurt sikerült kifogni a csapatnak, de a versenyen a ponty és az amur nem számít bele az értékelésbe.

Utolsó tesztelési napon visszakerültünk a Majnára, ahol próbáltuk a végleges taktikát kidolgozni.

Az apróhalazás mellett döntöttünk, amely eredményesnek bizonyult.

A verseny első napján a nemzetek közt 56,5 ponttal a 6. helyen állt a csapat, 5 ponttal lemaradva a dobogóról, amelynek képzeletbeli első helyét az angolok foglalták el. Az előre megbeszélt taktikát másnap alkalmazta a csapat, 31 pontot gyűjtve jelentős helyeket léptünk előre minden szektorban.

Ekkor már reménykedtünk egy esetleges dobogós helyezésben, de az első helyre senki sem gondolt. A záró fogadáson lassan telt az idő, míg végül az eredményhirdetés következett. A nemzeti csapatokat sorolva már csak az első három maradt és még Magyarország csapatának neve nem hangzott el.

3

Elhangzott bronzérmesként Írország, majd amikor Angolokat hirdették ki ezüstérmesnek, akkor már tudtuk, hogy megnyertük a 2013 évi Európa Bajnokságot. A győztes csapatot hatalmas tapsvihar köszöntötte amíg kivonultunk az aranyérmeket átvenni. Óriási volt az örömünk, hiszen a magyar rendőr horgászsport első jelentős nemzetközi eredménye, amely reményeink szerint nagyban hozzájárul ahhoz, hogy 2015-ben hazánk rendezheti a Rendőrhorgász EB-t.

4

Donkó Rajmund

2hal

Kistérségi vezetők versenye 2013.

2013-08-14

A Pusztamizsei Horgász Egyesület meghívásos horgász csapatversenyt rendezett augusztus 10-én a kistérségi horgászegyesületek tisztségviselői részére a holtág I. szakaszán.

A versenyen hat horgászegyesület (Sport HE. Jászjákóhalma, Tarnamenti HE. Jászdózsa, Vasas HE. Jászberény, Hűtőgépgyár HE. Jászberény, Klímatechnika HE. Jászárokszállás, Pusztamizsei HE. Jásztelek) 3-3 fős csapatai versengtek a vándorserlegért.

Egyesületünket Serfőző Lajos, Nagy Imre és Tóth Pál alkotta csapat képviselte.

Nagyszerűen előkészített és telepített pálya, és szívélyes fogadtatás várta a benevezett 6 csapatot. A verseny előkészítése során 5 mázsa pontyot telepítettünk a tóba, remélve, hogy ezzel is elősegítjük a versenyhez szükséges halbőséget.

A regisztráció után mindenki áteshetett a lélekmelegítésen – bár erre inkább csak a hagyományok miatt került sor, hiszen az időjárás igazán kegyeibe fogadta a versenyzőket. A pálinka után rövid köszöntő, majd ezután gyors reggeli következett.

kisrégiós verseny (24) kisrégiós verseny (25) kisrégiós verseny (26)

A sorsolás és a versenyeken megszokott eligazítás után a versenyzők elfoglalták helyeiket, és elkezdődött a felkészülés a versenyre.

kisrégiós verseny (10) kisrégiós verseny (13) kisrégiós verseny (16)

 

A verseny kezdetét jelző dudaszóra elkezdődhetett a küzdelem. Az időjárásra való tekintettel a szervezők folyamatos frissítő italokkal gondoskodtak a versenyzőkről horgászat közben is.

A kánikula ellenére kisebb-nagyobb szünetekkel, de szép számmal voltak kapások ezt a kifogott halak mennyisége és súlya is igazolja.

kisrégiós verseny (48) kisrégiós verseny (67) kisrégiós verseny (73)

A verseny végét ismét dudaszó jelezte, és elkezdődhetett a mérlegelés. A rövidesen elkészült összesítés alapján az alábbi eredmények születtek:

1. hely: Pusztamizsei Horgász Egyesület, Jásztelek (16,82 kg)
2. hely: Sport Horgász Egyesület, Jászjákóhalma (15,62 kg)
3. hely: Tarnamenti Horgász Egyesület, Jászdózsa (7,14 kg)

Az egyesület vezetősége ezúton is gratulál a helyezetteknek, valamint a versenyen résztvevő valamennyi csapatnak. A verseny eredményességét jól tükrözi a csapatok által kifogott halak mennyisége amely 57,24 kg volt összesen.

Külön öröm számunkra, hogy a vándorserleg az egyesületünknél maradhatott.

kisrégiós verseny (121) Íme a győztes csapat!

Az eredményhirdetést követően az ide kisrégiós horgászverseny a finom ebéddel és kellemes beszélgetéssel zárult.

Az egyesület vezetősége különös tisztelettel köszöni a KIPP-KOPP büfének, hogy a verseny ideje alatt étellel-itallal gondoskodott a versenyzőkről. Külön köszönet jár a verseny előkészítésében és lebonyolításában segítőknek is, akik munkájukkal, adományaikkal hozzájárultak a sikeres versenyünkhöz!

Találkozzunk 2014-ben is!

A versenyről készült képek megtekinthetők a galériában!

Kiss Zoltán (titkár)

2hal

Pusztamizsei HE. háziversenye 2013.

2013. június 9-én került sor a hagyományos Szabó János emlékversenyre a pusztamizsei Zagyva-holtágon. Ez a verseny egyúttal az egyesület háziversenye is. Az idén megrendezett verseny különlegességeként az szolgált, hogy most került felavatásra a 2012. évben kikotort holtág I. szakasza.

Összesen 47-en nevezetek a versenyre, 14 gyermek és 33 felnőtt. A verseny előkészítése során néhány önkéntes segítségével sikerült a partszakaszt rendbe tenni, remélve, hogy ezzel is elősegítjük a verseny zökkenőmentes lebonyolítását. Ezúttal is köszönet érte!

Reggel 5.30 órakor kezdtek megjönni a versenyzők, majd a regisztrációt követően az egyesület elnöke Borsányi Attila úr köszöntötte a megjelenteket és röviden szólt arról, hogy a tavalyi évben mennyi fáradságos és áldozatos munka révén sikerült a holtág ezen szakaszát kikotorni. Ezután megtörtént a helyek kisorsolása valamint a szábályok ismertetése és a versenyzők elindultak a horgászhelyeikre.

A verseny 7.00 órakor dudaszóra vette kezdetét. Az időjárás is kegyeibe fogadott minket, már ekkor látszott, hogy remek idő lesz. Az első óra végére már jó néhány kárász előkerült, majd a verseny második félidejében már jött néhány ponty is. Amíg a csapatok a horgászattal voltak elfoglalva, addig a part mentén felállított sátornál Marika néni jóvoltából készült az ebéd is.

11.00 órakor ismételt dudaszó zárta a versenyt, és megkezdődött a mérlegelés.

Rövidesen elkészült az összesítés, és már nem maradt más hátra csak az eredményhirdetés. Ennek értelmében az alábbi eredmények születtek:

Felnőtt kategória:

1. hely: Borbás László (3700 g)
2. hely: Apró Csaba (3440 g)
3. hely: Mondi Miklós (2960 g)

Gyermek kategória:

1. hely: Németh Patrik (3520 g)
2. hely: Somogyi Botond (1040 g)
3. hely: László Gábor (940 g)

Legjobb női horgász:

Kissné Tóth Adrienn (2020 g)

Legnagyobb halat fogó horgász:

László András (2060 g)

Az eredményhirdetés és díjkiosztás után következett a várva várt ebéd, amely ezúttal is nagyon finomra sikeredett. Köszönet a szakács néninek és a segítőinek!

Reméljük mindenki jól érezte magát és jövőre ismét megtisztel bennünket azzal, hogy elfogadja meghívásunkat.

Természetesen köszönjük a támogatóinknak és segítőinknek, hogy felajánlásaikkal és munkájukkal hozzájárultak a sikeres rendezvényünkhöz.

háziverseny_2013 (38)

További képek a galériában!

Video összeállítás a versenyről

Kiss Zoltán (titkár)


Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

FRISS INFO
KÖZELGŐ ESEMÉNYEK

2024. április 21.

Társadalmi munkanap

KALENDÁRIUM

IDŐJÁRÁS
TÁMOGATÓINK
   

 

 

 

LÁTOGATÓK

IP