Get Adobe Flash player

Tisztelt Horgásztársak!

2014-12-22

Lassan véget ér az idei év, így hát elérkezett a számadás ideje. Egy rövid képes beszámoló keretében szeretnénk összegezni a 2014-es év fontosabb eseményeit, történéseit.

horgásztájékoztató_2014Kattints a képre!

hal22Tisztelt Horgásztársak!

2014-12-16

A Pusztamizsei Horgász Egyesület nevében megköszönve az egész éves együttműködést kellemes karácsonyi ünnepeket és halban gazdag boldog új esztendőt kívánunk!

kar12014Horgász üdvözlettel: HE. Vezetősége

Ismét dobogós a rendőr válogatott

2014-11-13

2014. szeptember 19-én és 20-án került megrendezésre a European Police Fishing Commitee szervezésében a 27. Rendőr Horgász Európa Bajnokság Belgiumban. A tavaly Németországban aranyérmet szerzett magyar csapat idén ismét a dobogóra állhatott, és szoros versenyben ezüstérmet szerzett. A versenyen induló 7 nemzet (Belgium, Magyarország, Németország, Anglia, Hollandia, Olaszország, és Írország) 22 csapata összesen 110 versenyzővel vett részt a megmérettetésen.

Nagy örömünkre szolgált, hogy a magyar színeket egyesületünk tagja név szerint Donkó Rajmund versenyfelelősünk is képviselte.

Az ezüstérmes magyar csapat tagja volt: Donkó Rajmund, Dr. Furkó Kálmán, Horváth Béla, Lakatos Sándor, Tímár Károly, segítők: Sári János, Pregun Tamás, Likács Szabolcs A sikeres edzések után a csapat magabiztosan nézett a verseny elé. Az első forduló után a második helyről várták a folytatást, az ír csapat nyomában. A második fordulóban szoros verseny után sikerült megtartani a helyezésüket, így felállhattak a dobogó második helyére.

Eredmények:
I. helyezett: Írország 67 ponttal
II. helyezett: Magyarország 79 ponttal
III. helyezett Németország 80 ponttal

2015-ben Magyarország lesz a házigazda, a Rendőr Horgász Európa Bajnokságot Szegeden a Matyéri evezőspályán rendezik majd, így hazai pályán versenyezhet a magyar rendőrválogatott és itt védheti meg.

Ezúton is gratulálunk az elért eredményhez!

Forrás: http://www.mohosz.hu

hal22

Tűz pusztított Pusztamizsén

2014-11-11

A Pusztamizsei Tájvédelmi körzet szélén található, fából épült Mizse Motel égett le az elmúlt éjjel.

Tomboló lángok fogadták a kiérkező tűzoltó egységeket. A motelből még időben sikerült kimenekülnie mindenkinek, az épület azonban szinte teljesen kiégett. A lángok szerencsére nem terjedtek át a szomszédos épületekre és megmenekült az évszázados tölgyeket rejtő pusztamizsei erdő is.

További részletekért kattintson ide

hal22

Itt vannak!

Aki mostanság a tó partján jár, sajnos találkozik velük szép számmal! Nem elriasztás képpen, de ezek a rovarok szinte a szúnyogokkal egyenrangú ellenfelek. Jönnek, jönnek és csak jönnek…

Megállíthatatlannak tűnnek a rémkaticának is nevezett harlekinkaticák. A fajt eredetileg biológiai védekezés céljából hozták be Európába, de sikeresen megtelepedett a természetben, és rohamosan terjed egész Európában, így Magyarországon is.
A harlekinkatica eredetileg egy kelet-ázsiai, mérsékelt övi faj, fő táplálékát levéltetvek és pajzstetvek jelentik. A lárva és a kifejlett rovar is jelentős mennyiségű tetűt fogyaszt naponta, ezért előszeretettel alkalmazzák a biológiai védekezésben. Többek között ennek is köszönhető, hogy az Ázsiából behurcolt rovar nagyon elterjedt, és ma már az őshonos katicafajokat fenyegeti. Nem csupán a táplálékért folytatott versenyben szorítja ki az őshonos katicabogarakat, de megeszi azok petéit és lárváit is.

Hogyan lehet felismerni?

A harlekinkatica rendkívül változatos megjelenésű, de Európában alapvetően három változata terjedt el.

– Az első változat szárnyfedőjének alapszíne sárgás vagy vöröses, 0-19 fekete folttal, az előtoron általában világos (fehér vagy krémszínű) alapon fekete M-alakú mintázattal.

– A második változat szárnyfedői fekete színűek, 4 vörös folttal.

– A harmadik, legritkább forma ehhez hasonló megjelenésű, annyi különbséggel, hogy csak 2 vörös foltja van, a foltok közepén apróbb fekete pettyekkel.

Miért idegesíthet bennünket?

A harlekinkaticáknak megvan az a rossz szokása, hogy tömegével jelennek meg a lakóépületekben, különösen az őszi és téli hónapokban. A kéretlen lakó társaságát kellemetlen tulajdonsága teszi még elviselhetetlenebbé: védekezés céljából rendszerint sárga, bűzös folyadékot bocsájt ki magából, amit nagyon nehéz a lakásból eltávolítani. Őshonos rokonaitól eltérően csípni is tud. Érdekesség, hogy ezt nem védekezés, hanem elsősorban éhségcsillapítás (só kinyerés) céljából teszi.

Magyarországot is meghódította

A harlekinkaticák terjedésének csak a hideg és a magashegységek szabnak határt, Magyarországon ugyanis nincs természetes ellensége. A vegyszerekre nem érzékenyek, de kémiai irtásuk amúgy sem túl szerencsés, mert ezek a szerek válogatás nélkül minden rovarra hatnak. A szakértő azt tanácsolja, hogy ha teljesen biztosak vagyunk abban, hogy harlekinkaticákat találtunk, gyűjtsük be, és pusztítsuk el a rovarokat (például égessük el őket).

A városokat kedveli

Az új eredmények fontosak lehetnek a harlekinkaticák elleni küzdelemben. Ha ugyanis a populáció jelentős része emberi környezetben telel, akkor az őszi-téli időszakban hatékonyabban lehetne őket irtani – mondta az Origónak korábban Pozsgai Gábor rovarkutató, a harlekinkaticákat monitorozó program, a Harlekin Projekt vezetője.

Várják a bejelentéseket

Pozsgai szerint a harlekinkaticát a magyar faunából valószínűleg már nem lehet kiirtani, mert ha ez sikerülne is, akkor a határon túlról minden bizonnyal könnyedén újra betelepülne. A gyérítés némileg segíthet az őshonos fajokon, de hogy ez a gyakorlatban mennyit használ, azt a szakértő szerint nem lehet tudni.
A védekezés miatt fontos, hogy nyomon kövessék az idegen faj terjedését, és hatását a hazai katicákra. Erre a célra jött létre 2008-ban Pozsgai vezetésével a Harlekin Projekt, amelyet a nagy-britanniai önkéntes alapon működő monitorozó rendszerek mintájára hoztak létre.
Az azonosításhoz fontos, hogy a kutatók fényképet is kapjanak az állatokról. A kép mellett lényeges még a megtalálás helyszíne (akár GPS koordinátával) és időpontja is. A kutatók számára azonban nemcsak a harlekinkaticák előfordulási adatai fontosak, de az őshonos fajoké is, ezért bármilyen katicafajról várják a bejelentéseket.

hal22FELHÍVÁS!

2014-09-30

Tisztelt Horgásztársak!

Az erre az évre tervezett utolsó társadalmi munkanap időpontja

október 05. (vasárnap) 08.00.

társ_munkahal22Család nap 2014.

2014-09-23

Az augusztus 2-án elmaradt családi nap megrendezésére került sor 2014. szeptember 20-án a pusztamizsei Zagyva-holtágon. Ez a verseny hagyományainkhoz híven egy összetett csapatverseny, amelynek során főzésben és horgászatban mérhetik össze tudásukat a csapatok. A kedvező időjárás mellett jól előkészített terep várt a benevezett 11 csapatra. A 3 órás horgászverseny valamint a 4 órás főzőverseny végén az alábbi eredmények születtek:

1. hely: Horti csapat
2. hely: Csányi János csapata
3. hely: Pamkutyák csapata

 A győzteseknek ezúton is gratulálunk!

A versenyről készült képes beszámoló ide kattintva olvasható, a képek pedig a galériában megtekinthetők.

hal22Köszönet az adó 1 %-ának felajánlásáért!

2014-09-07

A Pusztamizsei Horgász Egyesület vezetősége köszönetet mond mindazoknak, akik személyi jövedelemadójuk 1 %-ának felajánlásával támogatták az egyesületet!

A  felajánlásokból 106.307-Ft összeg folyt be, melyet halasításra illetve a holtág fejlesztésére fordítunk.

Köszönettel: HE. vezetősége

hal22

KÖZLEMÉNY!

2014-09-08

Tisztelt Horgásztársak!

Felhívjuk a tisztelt horgásztársak figyelmét, hogy a 2014. évi engedélyek illetve állami jegyek kiváltásának határideje legkésőbb szeptember 30., ez egyben a tagság meghosszabbítás lehetőségének a határideje is.

CIMG9651

Kérjük a fentiek szíves tudomásul vételét!

Köszönettel: HE. vezetősége

hal22CSALÁDI NAP PUSZTAMIZSÉN!
2014-08-14

Ígéretünkhöz híven 2014. szeptember 20-án (szombaton) pótoljuk az augusztusban elmaradt falunapi horgász – és főzőversenyünket, amelyre szeretettel várjuk a 4-5 fős családi, baráti, stb. csapatok jelentkezését!

A verseny részletei:

– Helyszín: A Pusztamizsei-Holtág II. szakaszának elzárt területe (a gyereknapi rendezvények helyszíne)

– Gyülekező: 6.30 és 7.00 között a holtág partján az információs táblánál

– Verseny menete: az összetett verseny két részből áll, főzőversenyből és horgászversenyből

– Verseny feltételei:
  – Főzőverseny: Az idei főzőverseny alkalmával kakaspörkölt elkészítése a feladat, amelyre a rendelkezésre álló idő 8.00-12.00-ig. Minden csapat részére az egyesület egységesen biztosítja a kb. 4-5 kg-os kakast, melynek a költségét a nevezési díj tartalmazza. A főzéshez szükséges egyéb alapanyagokról és felszerelésekről a csapatok maguk gondoskodnak.

  – Horgászverseny: A horgászversenyen bárki részt vehet és a verseny ideje alatt engedély nélkül is horgászhatnak. Horgászni egy bottal és azon egy horoggal lehet úszós vagy fenekező készséggel egyaránt.

Mindkét versenyszámban a csapat tagjai válthatják egymást!

– Nevezés: Csak előzetesen lehet jelentkezni szeptember 15-ig! (a kakas rendelés miatt)
A nevezési díj csapatonként 6.000 Ft, amely magába foglalja a főzéshez szükséges kakast is.

Nevezni lehet:

– Borsányi Attila egyesületi elnöknél a 06/30-488-0206 telefonszámon és a borsanyia@citromail.hu e-mail címen

– Donkó Rajmund versenyfelelősnél a 06/30-228-2704 telefonszámon

– Díjazás: a díjazás csapatonként történik ahol a két versenyszám együttesen kerül értékelésre. Az 1-3. helyezett csapat oklevelet, érmet, kupát, a főzőverseny győztese egy külön vándorkupát is kap.

A verseny ideje alatt büfé rendelkezésre áll!

Egyéb részletes feltételekről ide kattintva tájékozódhat.

családi nap_2014
Minden csapatnak jó szórakozást, sikeres és eredményes versenyzést kíván a vezetőség!

hal22FELHÍVÁS!
2014-08-24

Tisztelt Horgásztársak!

Az elmúlt időszak csapadékos időjárása kedvezően hatott a partmenti növényzet elszaporodásához. Szomorúan tapasztaljuk, hogy több horgászhely és annak környezete gyalázatos állapotban van. Minden fejlesztésnek csak akkor van értelme és eredménye, ha mi horgászok is betartjuk a szabályokat. A horgászrendünk értelmében a saját horgászhely folyamatos rendben tartása mindenki számára kötelező, nem elég csak a táblát kitenni!

Az egyesület vezetősége felszólít minden olyan horgászt aki a horgászhelyét elhanyagolta, hogy haladéktalanul tegyen eleget a kötelezettségének és tegye rendbe a horgászhelyét!

HE. Vezetősége

hal22IDŐPONT VÁLTOZÁS!

2014-08-12

Tisztelt Horgásztársak!

Az augusztus 24-ére tervezett társadalmi munkanapot új időpontban

szeptember 07. (vasárnap) 08.00 órától tartjuk meg.

Megértésüket köszönjük!

társ_munkahal22ELMARAD A FALUNAPI HORGÁSZVERSENY!

2014-07-26

Tisztelt horgásztársak, ismerősök, barátok!

A Pusztamizsei Horgász Egyesület ezúton értesít minden kedves horgásztársat és ismerőst, hogy augusztus 2-án a falunap alkalmából meghirdetett horgászverseny és családi nap sajnálatos módon technikai okok miatt elmarad, és reményeink szerint egy későbbi időpontban kerül megrendezésre.

Mindenkitől szíves elnézést kér az egyesület vezetősége!

hal22Pusztamizsei HE. háziversenye 2014.

2014-06-13

2014. június 8-án került sor a hagyományos Szabó János emlékversenyre a pusztamizsei Zagyva-holtágon. Ez a verseny egyúttal az egyesület háziversenye is. Az időjárás miatt igazi megpróbáltatás várt a benevezett 33 versenyzőre. A verseny végét jelző dudaszó után az alábbi eredmények születtek:

Felnőtt kategória:

1. hely: Serfőző Lajos (4280g)
2. hely: Kuli Ádám (2480 g)
3. hely: Oláh Tamás (2120 g)

Gyermek kategória:

1. hely: ifj. Szabó Zoltán (1410 g)
2. hely: Rideg Zsófia (1110 g)
3. hely: Szabó Botond (1070 g)

Legjobb női horgász:

Kissné Tóth Adrienn (1420 g)

Legnagyobb halat fogó horgász:

Oláh Tamás (2120 g)

A győzteseknek ezúton is gratulálunk!

A versenyről készült képes beszámoló ide kattintva olvasható, a képek pedig a galériában megtekinthetők.

hal22Siker a megyei horgászversenyen!

2014-06-08

2014. június 07-én rendezte meg a KTV HE. Szövetsége a horgász egyesületek vezetőinek horgászversenyét a jászberényi VASAS SHE. taván,  amelyen a Pusztamizsei HE. csapata ezüstérmet szerzett. A csapat tagjai Tóth Pál, Donkó Rajmund és Nagy Imre voltak.

hal22HORGÁSZVERSENY!

2014-06-02

Pusztamizsei Horgász Egyesület  2014. június 8-án ismét megrendezi Szabó János emlékére a hagyományos horgászversenyét, amelyre szeretettel meghívja tagjait és a horgászatot kedvelőket. A verseny részletes szabályairól ide kattintva tájékozódhat.

 háziverseny_2014HE. Vezetősége

hal22GYERMEKNAPI KAVALKÁD

2014-06-01

Ismét benépesült május 24-én szombaton a II. számú holtágunk elzárt területe és környéke. A gyereknap keretében megrendezett horgászversenyünkre több mint ötvenen jelentkeztek. A tizenkét többségében ötfős csapat a helyi és a környező települések iskoláiból érkeztek, jó néhányan már visszatérő vendégek voltak. A remek időben zajló verseny mellett számos színes programon vehettek részt a kicsik és nagyok. A 11 órakor véget ért versenyen az alábbi eredmények születtek:

I. hely: Gyakorló Általános Iskola „Turbó Rudi” csapata (Jászberény) 4380 g

II. hely: Szent György Katolikus Általános Iskola „EnergoTeam” csapata (Jászalsószentgyörgy) 3740 g

III. hely: Belvárosi Általános Iskola „Jászteleki Horgászok” csapata (Jászberény) 3629 g

A legnagyobb halat fogó címet Pernyész Bálint érdemelte ki egy 3089g súlyú ponty kifogása révén.

esemény18

A versenyről készült beszámoló ide kattintva olvasható, a képeket pedig ide kattintva nézhetik meg.

hal22ISMÉT LOPJÁK A HALAINKAT!

2014-05-27

Tisztelt Horgásztársak!

Egyesületünk folyamatosan törekszik arra, hogy minél kedvezőbb horgászati lehetőségeket biztosítson az ide látogató horgászok részére. Ezen cél érdekében jelentős anyagi eszközöket fordítunk a telepítésekre. Mint ahogyan már korábban beszámoltunk idén is több alkalommal végeztünk már telepítéseket a holtágainkba.

Sajnálatos módon néhány orvhorgász engedély nélkül, tiltott helyen horgászva lopja a halat! Azokat a halakat, amelyeket a tagság által befizetett tagdíjakból vásárolunk!

Köztudott, hogy halakat csak a befizetett tagdíjakból tudunk vásárolni, ezért a telepített halállomány védelme közös érdekünk!

A szabálytalanságok megelőzése érdekében halőreink fokozott ellenőrzéseket végeznek a parton, és a tolvajok a legszigorúbb törvényes büntetésben részesülnek!

A hatályos  Büntető Törvénykönyv a 246.§-ban kimondja:
Aki
a) jogosulatlanul halászhálóval vagy más halászati eszközzel – a horgászatot kivéve – halfogásra irányuló tevékenységet végez,
b) külön jogszabályban meghatározott tiltott eszközzel, tiltott módon vagy kíméleti területen halfogásra irányuló tevékenységet végez, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A tilosban járó és jogosulatlanul halászeszközzel, vagy tiltott halászati eszközzel, módon próbálkozott halat fogni, akkor jobban teszi, ha a jövőben az orvhalászatot, mint halbeszerzési és jövedelem kiegészítési formát elfelejti.

Ugyanis pillanatok alatt büntetett előéletűvé válhat, az orvhalászat vétsége miatt szabadságvesztés büntetést kaphat. A büntetés mellett az „elkobzás” is komolyan veszélyezteti a tilosban járót, ugyanis elkobozzák a vétség elkövetéséhez használt eszközöket, a bűncselekmény elkövetése útján létrejött dolgokat, és azokat az eszközöket is, melyeket a dolog elszállítására használtak:

A Btk. 72. § (1) bekezdése kimondja: El kell kobozni azt a dolgot,
a) amelyet a bűncselekmény elkövetéséhez eszközül használtak vagy arra szántak,
b) amely bűncselekmény elkövetése útján jött létre,
c) amelyre a bűncselekményt elkövették, vagy amelyet a bűncselekmény befejezését követően e dolog elszállítása céljából használtak.

Ne engedjük, hogy az orvhorgászok miatt idő előtt elfogyjon a telepítés. Minden horgász egyben ellenőr is, ezért ha szabálytalanságot lát, kérjük lehetőségéhez mérten intézkedjen! (szomszéd horgász tanúként, halőrök vagy a vezetőség értesítése, stb.)

HE. Vezetősége

hal22II. VILLANYSZERELŐ-KUPA HORGÁSZVERSENY

2014-05-18

Az elmúlt napok viharos időjárása után viszonylag kedvező időjárási feltételek mellett került megrendezésre az idei horgászidény első versenye, a villanyszerelő cégek számára rendezett meghívásos horgászverseny.  A résztvevő 5 csapat remek hangulatban „versenyzett” egymással, amelynek eredményeként idei évben is a Konkoly Electro Kft. csapata vihette haza a vándorkupát. Második helyen a B-B Elektro Bt. végzett, a harmadik helyezett pedig a Fire Electric System Kft. csapata lett.

A versenyről készült képek ide kattintva tekinthetők meg.hal22Kedves Horgásztársak!

TELEPÍTÉS!

2014-05-12

Kedves Horgásztársak!

pontytelepitesAz egyesület vezetősége örömmel értesíti tagjait, hogy 2014. május 14-én szerdán telepítést végzünk! Ennek keretében 4-4 mázsa ponty lesz szabadon engedve a holtág I-II. szakaszán.

A telepítést követően horgászati tilalom lép életbe!

Horgászni a II.szakaszon szombat reggel 06.00-tól,

az I. szakaszon pedig szombat délután 14.00-tól lehetséges!

A tilalom alatt természetesen fokozott ellenőrzés lesz a parton, és a szabálytalanul horgászókkal szemben a legszigorúbb büntetéssel fogunk eljárni!

hal22GYERMEKNAPI HORGÁSZVERSENY!

2014-05-12

A gyermeknapi horgászverseny tervezett programja:

8.00-8.30   Gyülekező Pusztamizsén (Mizse-motelhez vezető út)

8.30-8.50   Horgászhelyek kisorsolása, elfoglalása, felkészülés a versenyre

8.50-9.00   Etetés (dudaszó jelzi)

9.00-12.00 Horgászverseny (kezdetét és a végét kettős dudaszó jelzi)

12.00-tól   Mérlegelés, értékelés, eredményhirdetés

A horgászverseny ideje alatt egyéb szórakoztató programok is várják a versenyre kilátogató gyerekeket!

Iskolák figyelem!

Még van néhány nap a jelentkezésig, kérjük jelezzék részvételi szándékukat az alábbi telefonszámokon vagy az egyéb elérhetőségünkön:

Borsányi Attila (HE. elnök): 30/443-1712

Tóth Pál (HE. elnökhelyettes): 30/925-4538

gyereknapi verseny_2014

HE. Vezetősége

hal22FELHÍVÁS!

2014-05-03

társ_munkahal22VÁLTOZIK A HHTV. VÉGREHAJTÁSI RENDELETE!

2014-04-25

Enyhítette a horgászok feleslegesnek tartott, idén bevezetett adminisztrációs terheit egy rendeletmódosítással a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM).

További részletekért kattintson ide!

hal22Minden kedves horgásztársunknak Kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván a

Pusztamizsei Horgász Egyesület Vezetősége!

hal22ERDŐTAKARÍTÓ NAP 2014.

2014-03-28

Az egyesületünk immár 8. alkalommal vállalta fel az erdőtakarító nap szervezését az „Erdők nemzetközi világnapja” alkalmából. Holtágunk a Pusztamizsei Természetvédelmi Területen található, melynek nagyobb része erdő. Ezért is fontos számunkra a természet védelme és a tiszta környezet fenntartása.

_DSC8645        _DSC8596        _DSC8604        _DSC8639

A kedvező időjárás és természetesen a tenni akarók jóvoltából több mint 50-en húztak kesztyűt vagy fogtak szerszámot az erdőben „összegyűlt” szemét eltakarítására. Külön öröm volt számunkra, hogy sok gyerek és fiatal vett részt a környezetvédelmi napon. Természetesen számos horgász is dolgozott vasárnap délelőtt a parton, mivel ez a nap volt az első társadalmi munkanapunk is. A nap „termése” több mint 25! zsák szemét volt, melynek begyűjtése után szokásunkhoz híven egy-két szelet zsíroskenyérrel vendégeltünk meg mindenkit.
 Az egyesület vezetősége ezúton is szeretné megköszönni mindenkinek, hogy munkájával hozzájárult a szebb környezet kialakításához!

Az erdőtakarító napon készült fényképek megtekinthetők ide kattintva a galériában.

hal22MEGÉRKEZTEK!

2014-03-20

Megtörtént az idei szezon első telepítése. A telepítés után horgászati

TILALOM

lépett életbe az I. és II. szakaszon egyaránt.

Horgászni március 22-én szombat reggel 06.00 órától lehetséges.

A tilalom idején fokozott ellenőrzésre kerül sor! Aki bármilyen szabálytalanságot tapasztal, kérjük jelezze a halőrök illetve a vezetőség felé!

A telepítésről készült képek ide kattintva megtekinthetők a galériában.

hal22BÁLI KÉPEK!

2014-03-19

A Pusztamizsei Horgász Egyesület idén is megrendezte a már hagyományosnak mondható horgászbálját, amely igen jó hangulatban zajlott. A bálon készült képek ide kattintva tekinthetők meg.

hal22TELEPÍTÉS!

2014-03-17

Kedves Horgásztársak!

pontytelepitesAz egyesület vezetősége örömmel értesíti tagjait, hogy ígéretünkhöz híven 2014. március 20-án csütörtökön elkezdjük vizeink telepítését! Ennek keretében mintegy 1000  kg ponty lesz szabadon engedve a holtág I-II. szakaszán.

A telepítést követően horgászati tilalom lesz érvényben szombat reggel 06.00 óráig!

A tilalom alatt természetesen fokozott ellenőrzés lesz a parton, és a szabálytalanul horgászókkal szemben a legszigorúbb büntetéssel járunk el.

A további telepítések az engedélyek kiváltásának függvényében történik. Megkérünk minden horgásztársat,  hogy aki engedélyt szeretne váltani tegye meg minél előbb és buzdítsa  engedély váltásra minden horgászni szerető ismerősét.

Sikeres horgászidényt kívánunk!

Üdvözlettel: H.E. vezetősége

hal22FELHÍVÁS!

2014-03-10

társ_munka

erdőtakarító nap_2014hal22KÖZLEMÉNY!

2014-03-09

telepites_2014_1

hal22ISMÉT HORGÁSZBÁL!

2014-03-09

horgászbál_2014hal22KÖZLEMÉNY!

2014-02-23

Az egyesület vezetősége ezúton szeretné megköszönni a közgyűlésen való aktív részvételt.

Szeretnénk felhívni azon horgászok figyelmét, hogy akik a fogási naplót még nem adták le, azok a hátralévő néhány nap alatt még megtehetik (febr. 28-ig).

A kedvező időjárásra tekintettel szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy március hónapban szeretnénk a vizeinket a megszokott módon telepíteni.  A költségvetésünket figyelembe véve ehhez azonban az szükséges, hogy  minél többen megújítsák a tagságukat.

Horgászüdvözlettel: HE Vezetőségehal22KÖZLEMÉNY!

2014-01-30

ÉRTESÍTJÜK TISZTELT HORGÁSZTÁRSAKAT, HOGY MEGKEZDTÜK A 2014. ÉVI TERÜLETI ENGEDÉLYEK ÉS AZ EGYÉB JEGYEK ÉRTÉKESÍTÉSÉT!

AZ EDDIGIEKTŐL ELTÉRŐEN NEM AZONNAL JUTHATNAK AZ OKMÁNYOKHOZ, HANEM 2-3 NAPOS ÁTFUTÁSI IDŐT KÖVETŐEN!

AZ ENGEDÉLYVÁLTÓ HELYEKET ÉS AZ AKTUÁLIS JEGYÁRAKAT IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETI.

MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK!

VEZETŐSÉG

hal22

Meghívó

Értesítjük a tisztelt horgásztársakat, hogy 2014. február 23-án vasárnap délelőtt 9 órai kezdettel KÖZGYŰLÉST tartunk.

Közgyűlés helye: Művelődési Ház, Jásztelek

Amennyiben a Közgyűlés a megjelentek létszáma miatt nem határozatképes, úgy az új Közgyűlés 2014. február 23-án 930 órai időpontban kerül megtartásra az eredeti napirendi pontok alapján.

Napirendi pontok:

1. Elnöki megnyitó

2. Beszámoló a 2013-as év fontosabb eseményeiről

3. A halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló 2013. évi törvény fontosabb részeinek ismertetése

4. Horgászrend, jegyárak változásai

5. Jelölőbizottság felállítása a 2015. évi vezetőségválasztás előkészítésére

6. Tervek, feladatok a 2014. évre

7. Egyebek

Az egyesületi munka eredményességének, ezen belül a tagság érdekeinek maradéktalan biztosítása végett megjelenésére feltétlenül számítunk!

Horgászüdvözlettel: HE Vezetősége

hal22

Óriási magyar siker a Rendőrhorgász EB-n!

2014-01-07

2013. szeptember 13-14-én rendezték meg a 26. Rendőrhorgász Európa Bajnokságot (European Police Fishing Commite) a németországi Obenburg alatti Majna szakaszon, valamint a Niedernberg település mellett található Silber-See és Hotel-See tavakon, amelyen a magyar csapat aranyérmet szerzett.

Nagy örömünkre szolgált, hogy a magyar színeket Egyesületünk tagja név szerint Donkó Rajmund versenyfelelősünk is képviselte. A versenyről készült részletes képes beszámoló ide kattintva olvasható. 

A győztes csapatnak ezúton is gratulálunk!

hal22KÖZLEMÉNY!

2014-01-03

Köztudott, hogy számos  horgászokra vonatkozó változás lépett életbe 2014. január 1-jétől. A módosítások érintik többek között az állami horgászjegyeket, a fogási naplókat stb. Ennek értelmében a 2013. évre érvényesített állami horgászjegyeket és fogási naplókat 2014. január 31-ig meghosszabbították.

A változás sajnos félreértelmezésekkel is jár, ami kellemetlen következményeket is vonhat maga után. A legfontosabb, hogy a 2013. évi állami jegy és a fogási napló érvényessége valóban meg lett hosszabbítva 2014. január 31-ig, de önmagában az állami horgászjegy és a fogási napló még nem elegendő a horgászathoz, területi engedély is szükséges hozzá.

Ezért a 2014. évre szóló területi engedély nélkül az állami horgászjegy önmagában nem jogosít fel horgászatra!

Az új fogási napló ára 200 Ft-ra emelkedett, valamint változnak a napló vezetési szabályok is. 

Részletek hamarosan.

hal22Az év utolsó napján koccintás a vízparton

2014-01-02

 Minden kedves horgásztársunknak eredményes, boldog új évet kívánunk!2013-12-31 HE.

hal22KÖZLEMÉNY!

2013-12-20

Fontos változások az új évben!

Számos, horgászokra vonatkozó változás lép életbe 2014. január 1-jétől. A módosítások érintik többek között az állami horgászjegyeket, a fogási naplókat, de egyes halfajok kifogható méretét és napi kifogható mennyiségét is.

Az új szabályozás problémamentes átvétele érdekében a 2013. évre érvényesített állami horgászjegyeket és fogási naplókat 2014. január 31-ig meghosszabbították. A 2013. évi fogási naplók érvényességét szintén meghosszabbították január 31-ig.

A fontosabb változások ide kattintva érhetők el

hal22KÖZLEMÉNY!

2013-12-13

Tisztelt Horgásztársak!

Felhívjuk a tisztelt horgásztársak figyelmét, hogy a 2013. évi fogási naplók leadási határideje az új rendelet szerint legkésőbb 

2014. február 28.

CIMG9651

A hatályos halászatról és horgászatról szóló törvény előírja a fogási napló pontos vezetését és határidőre történő leadását. A következő évi állami horgászjegy kiadásának is az egyik fontos alapfeltétele a fogási napló határidőre történő leadása.

Kérjük, hogy a fogási eredményeit a fogási napló 42-43. oldalán összesítve juttassa el valamely vezetőségi taghoz, vagy postán a 5141 Jásztelek, Dobó Katica út 20. címre.

Köszönettel: HE. vezetősége

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

FRISS INFO
KÖZELGŐ ESEMÉNYEK

Nincs közelgő esemény

KALENDÁRIUM

IDŐJÁRÁS
TÁMOGATÓINK
   

 

 

 

LÁTOGATÓK

IP