Get Adobe Flash player

Archívum 2017.

Az év utolsó napján a hagyományos koccintás a vízparton

2017-12-31

 Minden kedves horgásztársunknak eredményes, boldog új „horgász”évet kívánunk!

és a legfiatalabb horgásztagunk:

http://www.pusztamizseihe.hu/wp-content/uploads/2013/07/hal22.gifA Pusztamizsei Horgász Egyesület nevében ezúton köszönöm a 2017. évben az egyesület iránt tanúsított bizalmukat!

A további sikeres együttműködés reményében kívánok békés, boldog karácsonyi ünnepeket, és sikerekben gazdag új esztendőt!

Horgász üdvözlettel: Borsányi Attila

HE.elnök

http://www.pusztamizseihe.hu/wp-content/uploads/2013/07/hal22.gif

http://www.pusztamizseihe.hu/wp-content/uploads/2013/07/hal22.gif

TELEPÍTÉS!

2017-10-11

Kedves Horgásztársak!

Az egyesület vezetősége értesíti tagjait, hogy október 11-én szerdán haltelepítést végeztünk, melynek során 3-3 mázsa ponty lett szabadon engedve a holtág I-II. szakaszán.

           

           

A telepítést követően horgászati tilalom lép életbe!

Horgászni az I-II. szakaszon október 14-én szombat reggel 6.00 órától lehetséges!

http://www.pusztamizseihe.hu/wp-content/uploads/2013/07/hal22.gif

Köszönet az adó 1 %-ának felajánlásáért!

2017-10-02

A Pusztamizsei Horgász Egyesület vezetősége köszönetet mond mindazoknak, akik személyi jövedelemadójuk 1 %-ának felajánlásával támogatták az egyesületet!

A 2016. adóévi felajánlásokból 129.799 Ft összeg folyt be, melyet halasításra illetve a holtág fejlesztésére fordítunk.

Köszönettel: HE. Vezetősége

http://www.pusztamizseihe.hu/wp-content/uploads/2013/07/hal22.gif

Közlemény

2017-10-02

Az Egyesület Vezetősége ezúton értesíti a horgászokat, hogy október 7-én (szombaton) reggel 7.00 órától a holtág II-es szakaszának egy részén zártkörű rendezvény lesz. E miatt a II-es szakasz melletti nyitott pavilon környezetében a kijelölt sávban a  rendezvény ideje alatt horgászni tilos!
Azon tagjaink akik szeretnének részt venni ezen a rendezvényen (főzés, horgászat stb.), kérjük érdeklődjenek a jászjákóhalmi Polgárőrség vezetőjénél.
Kérjük szíves megértésüket!
Köszönettel: HE. Vezetősége
 
http://www.pusztamizseihe.hu/wp-content/uploads/2013/07/hal22.gif
 
Felhívás!

2017-09-26

 
http://www.pusztamizseihe.hu/wp-content/uploads/2013/07/hal22.gif
Közlemény!

2017-09-03

Kedves Horgásztársak!
Az Egyesület Vezetősége ezúton is felhívja minden ide látogató és egyesületi tagsággal rendelkező horgász figyelmét a szabályok pontos betartására! Elsősorban a fogási napló pontos és szabályoknak megfelelő vezetésére, úgy mint a naptári nap jelölésére, halak pontos mérésére és a megtartani kívánt halak fogási naplóba való bejegyzésére!
Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján ezek a hiányosságok rendszerint előfordultak.
Egyesületünk vizsgázott halőrei fokozott ellenőrzést végeznek a parton, amelyet senki ne vegyen zaklatásnak! A munkájukat végzik és a szabályok betartatása a feladatuk!
Megértésüket köszönjük!

Köszönettel: HE. Vezetősége
http://www.pusztamizseihe.hu/wp-content/uploads/2013/07/hal22.gif

Változás!

2017-09-03

Az Egyesület Vezetősége ezúton értesít minden érdeklődőt, hogy a szeptember 9-ére tervezett családi nap technikai okok miatt ELMARAD!
Kérjük a szíves megértésüket.
http://www.pusztamizseihe.hu/wp-content/uploads/2013/07/hal22.gif

Felhívás!

2017-08-16

http://www.pusztamizseihe.hu/wp-content/uploads/2013/07/hal22.gifMeghívó!

2017-08-16

A családi nap részletei később kerülnek pontosításra!
 http://www.pusztamizseihe.hu/wp-content/uploads/2013/07/hal22.gif

Horgászverseny

2017-08-16

Egyesületünk folyamatosan törekszik arra, hogy minél szélesebb körben bekapcsolódjon a település kulturális életébe is. Ennek keretében aug. 9-én délelőtt vendégül láttuk az Erzsébet táborban résztvevő gyerekeket, akik számára horgászversenyt szerveztünk. A két órás küzdelem (halakkal és a hőséggel egyaránt) közös etetőanyag keveréssel és etetéssel vette kezdetét.

                

A verseny végén a csapatok izgatottan várták a „mérlegelést”, amely ezúttal nagyobb hal hiányában nem súlyra, hanem darabszámra történt.

                 

További képek IDE kattintva a képgalériában.

 http://www.pusztamizseihe.hu/wp-content/uploads/2013/07/hal22.gif

Közlemény

2017-06-20

Elérhető közelségbe került egy hosszú évek óta húzódó problémánk, miszerint a II.-es szakasz elzárt területe újra horgászhatóvá válik. Az elmúlt hétvégén a közel 30 ember megfeszített munkája eredményeként sikerült megtisztítani a területet.

Ahhoz, hogy teljes mértékben horgászható legyen a terület, maradt még némi utómunka. Történetesen a levágott füvet össze kell szedni, a bedőlt fákat ki kell szedni, a veszélyes stégeket el kell bontani stb.

Elsősorban olyan horgászok jelentkezését várjuk június 24-én szombaton 7.00 órától, akik még tudnak erejükből áldozni a fent említett munkálatokhoz, és/vagy még nem vették ki részüket a közös társadalmi munkálatokban! Ha mindez megvalósul, akkor egy igazán vadregényes és hosszú évek óta érintetlen terület válik ismét horgászhatóvá, bizonyára a nem kis halakkal egyetemben.

Köszönettel: HE. Vezetősége

http://www.pusztamizseihe.hu/wp-content/uploads/2013/07/hal22.gif

Köszönetnyilvánítás!
2017-06-12

Alig egy hónappal ezelőtt tettük felhívásunkat és egyben kérésünket, hogy régi elképzelésünket megvalósítva egy – a rendezvényeink számára nélkülözhetetlen – pavilont szeretnénk építeni. Szerencsére a tervünk nyitott fülekre talált, és nagyon sok horgász és barát sietett segítségünkre. Ennek köszönhetően és persze a rengeteg szervező munka eredményeként mára a pavilon felépült!

Mindez nem jött volna létre, ha nincs összefogás. Szerencsére egyesületünk tagjai ismét bebizonyították, hogy egy nemes cél érdekében képes összetartani. Az első köszönet Borsányi Attilát az egyesület elnökét illeti, aki a szinte megszámlálhatatlan szervezés és intézkedés közepette koordinálta a munkafolyamatokat. KÖSZÖNJÜK!

Továbbá köszönjük támogatóink és segítőink önzetlen és áldozatos munkáját, akik nélkül ez nem jöhetett volna létre. A teljesség igénye nélkül:

Kipp-kopp büfé, Jásztelek Község Önkormányzata, Jász Barkács Bt., Pócs János, Borsányi Attila, Tamás József, Donkó Rajmund, Serfőző Lajos, Tóth Pál, Horti Ferenc, Horti Sándor, Horti Csaba, Horti Zoltán, Némethné Nagy Tünde, Németh Tamás, Németh Patrik, Fülöp Gábor, Deák Tamás, Nagy Dénes, Borka János, Csák Ernő, Csányi János, Miklós László, Juhász Lászlóné, Szabó Zoltán, Oláh Tamás, Ludányi István, Hornácsik Tibor, Szőnyi Imre, Banya Lajos, Rácz Dezső, Rácz Rudolf, Papp István, Litkei András, Litkei Andrásné, Litkei Gábor, Ivanics Ferenc, Hábori Tamás, Fekete Gyula, Dallos Tamás, Csőke László, Hodos Lóránd, Kiss Zoltán.

                  

 

http://www.pusztamizseihe.hu/wp-content/uploads/2013/07/hal22.gif

Társadalmi munka
2017-06-13

Tisztelt Horgásztársak!

Alig, hogy befejeződtek a pavilon építés munkálatai, újabb feladat elé nézünk. Mint az köztudott, a holtág II. szakaszán az egykori Mizse motel felőli részen van (volt) egy elzárt terület, ahonnan a horgászok ki voltak rekesztve. Nos, az egyeztetések után megegyezés született a terület tulajdonosával.

A lényeg, hogy az eddig elzárt területre innentől kezdve bemehetnek a horgászok, ezáltal ismét nagyobb horgászterület áll a horgászaink rendelkezésére.

Mint mindennek, természetesen ennek is ára van, mégpedig az, hogy a területet rendbe kell tenni és azt a későbbiekben is fenn kell tartani. Ennek érdekében 2017. június 17-18-án (szombat-vasárnap) 8.00-14.00 óráig rendkívüli társadalmi munkanapot szervezünk, melynek keretében szeretnénk az adott munkálatokat elvégezni (fűnyírás, bozótvágás, favágás, stb.). Várjuk olyan segítők jelentkezését, akik motoros és egyéb fűrésszel, bozótvágóval, ágvágóval, fűkaszával rendelkeznek. Kérjük, a munka megszervezése érdekében jelentkezzenek Borsányi Attila elnöknél (30/443-1712).

Ez ismét a mi érdekünk!

Köszönettel: HE. Vezetősége

http://www.pusztamizseihe.hu/wp-content/uploads/2013/07/hal22.gif

Meghívó!
2017-05-30

A Pusztamizsei Horgász Egyesület ezúton értesít minden horgászt, ismerőst és barátot, hogy a hagyományos emlék-horgászversenyünket ismét megrendezzük 2017. június 11-én. E napon kerül sor a nyitott pavilon felavatására is.

A verseny tervezett programja:
5.30 – 6.00 gyülekező, regisztráció

6.00 – 6.50 köszöntő, sorsolás, horgászhelyek elfoglalása

6.50 – 7.00 etetés

7.00 – 11.00 horgászverseny

11.00 -12.00 avatás, mérlegelés, értékelés, eredményhirdetés

Versenyszabályzat:

1. A versenyhelyek kisorsolása a nevezés sorrendjében történik.

2. A kisorsolt horgászhely cseréjére, változtatására lehetőség nincs.

3. A 14. életévet be nem töltő versenyző csak felnőtt (továbbiakban: segítő) jelenlétében horgászhat.

4. A horgászverseny ideje alatt a versenyzők egy bottal, botonként egy horoggal horgászhatnak!

5. A segítő etetésnél, a horog felcsalizásánál, a horogszabadításnál, és a szákolásnál nyújthat segítséget. A horog bevetését, a horgászatot, az akasztást és a fárasztást a versenyzőnek önállóan kell végeznie, itt a segítő csak szóban, tanácsokkal segítheti a versenyzőt.

6. A versenyzők szomszédjaikat nem zavarhatják.

7. A versenyt a dudaszó nyitja meg. Addig horgászni nem szabad.

8. A verseny végét jelző dudaszóra a horgászatot be kell fejezni, és a mérlegelőket a horgászhelyen kell megvárni.

9. A kifogott halak grammonként kerülnek értékelésre. 

10. A kifogott hal mérlegelése a verseny befejezése után történik. A halakat mérlegelésig gyűrűs haltartó szákba kell helyezni. A mérlegelés a versenyhelyen történik, a mérlegelők kimennek a horgászhelyhez. A versenyzők a kifogott halakkal kíméletesen bánjanak, megóvva őket a sérülésektől, károsodástól. A halat mérlegelés után visszahelyezik a tóba.

11. A versenyen természetes csali használható.

12. A versenyszabályzat ellen vétőket a rendezőség pontlevonással, súlyos esetben a versenyből történő kizárással bünteti. A rendezőség döntése ellen fellebbezésnek helye nincs.

13. A horgászat során keletkezett szemetet mindenki köteles a kihelyezett tárolókba elhelyezni!

14. Díjazásra kerül:

• az I-III. helyezett gyermek illetve felnőtt-ifi kategóriában

• a legnagyobb békés halat kifogó versenyző

• a legjobb női horgász versenyző (amennyiben legalább 3 női horgász versenyző indul)

15. Nevezési díj tagjaink részére:

      felnőtt – ifi : 2500 Ft

      gyerek : 1500 Ft

Azon horgászok, akik nem tagjai az egyesületünknek, a nevezési díj felnőtt-ifi horgászok esetén 3000 Ft, gyerekeknek pedig 2000 Ft.

16. A nevezési díj minden esetben tartalmazza az ebéd árát is.

A verseny ideje alatt büfé rendelkezésre áll!

Információ és jelentkezés:

Donkó Rajmund  versenyfelelősnél (70/319-1968) vagy

Borsányi Attila elnöknél  (30/443-1712),  illetve az

info@pusztamizseihe.hu  e-mail címen

Minden nevezőnek jó szórakozást, sikeres és eredményes versenyzést kíván a vezetőség!

http://www.pusztamizseihe.hu/wp-content/uploads/2013/07/hal22.gif

Gyereknapi horgászverseny

2017-06-06

A gyermekek már napokkal ezelőtt el kezdtek érdeklődni az eddigi évek során megtartott hagyományos rendezvényünkkel kapcsolatban.

Eljött a nagy nap.

A horgászversenyen túl volt itt minden:

– trambulin

– palacsinta

– lovaglás

– zene

– ajándékok

– íjász bemutató

– stb.

A lényeg, hogy mint az eddigi évek során is, semmiért nem kellett fizetni!

A horgászversenyre 8 csapat jelentkezett:

 7-10 éves korig 13 fő:

 • Balázs Ádám
 • Bálint Marianna
 • Hodos Bianka
 • Hodos Vivien
 • Horváth Krisztián Sándor
 • Horváth Orsolya
 • Kobre Bence
 • Nagy Tímea
 • Sisa Panka
 • Szabó Zoltán (1 hely.)
 • Székely Anna (2 hely.)
 • Szűcs Zóra (3 hely.)
 • Töki László

11-14 éves korig 17 fő

 • Balázs Levente
 • Balázs Viktor
 • Borbás Martin
 • Borsányi Boglárka, (2 hely.)
 • Fülöp Péter
 • Fülöp Viktória
 • Gyenes Péter
 • Horváth Cintia
 • Kiss Viktória (1 hely.)
 • Lajkó Krisztina (3 hely.)
 • Mosonyi Míra
 • Németh Ádám
 • Németh Amarilla
 • Németh Zalán
 • Novák Nikolett
 • Székely Enikő
 • Töki Bence

A további képeket IDE kattintva tekintheti meg.

A versenyzők több mint: 14 kg. halat fogtak ki, amit a mérlegelés után vissza is helyeztünk az életterükbe.

A nevezett versenyzőkön felül, külön is horgásztak a szülőkkel kisgyermekek mondhatni nagy örömmel, hiszen sorban fogták ki a kárász, keszeg és egyéb kisebb halakat. A legkisebb horgász 2,5 éves volt, persze szülői felügyelettel és segítséggel fogta ki az élete első halait.

Természetesen a MOHOSZ ajándékait a leírás szerint kiosztottuk, oklevéllel és vándorkupával kiegészítettük, sőt minden gyermek a rendezvény végén ajándékkal távozhatott a helyszínről!

Készítette: Borsányi Attila, HE. elnök

http://www.pusztamizseihe.hu/wp-content/uploads/2013/07/hal22.gif

 

Felhívás!

2017-05-02

Tisztelt Horgásztársak! 

ISMÉT LOPJÁK A HALAKAT!

Egyesületünk folyamatosan törekszik arra, hogy minél kedvezőbb horgászati lehetőségeket biztosítson a horgászok részére. Ezen cél érdekében jelentős anyagi eszközöket fordítunk a telepítésekre.

Sajnálatos módon néhány orvhorgász engedély nélkül, tiltott helyen horgászva lopja a halat! Azokat a halakat, amelyeket a tagság által befizetett tagdíjakból vásárolunk!

Köztudott, hogy halakat csak a befizetett tagdíjakból tudunk vásárolni, ezért a telepített halállomány védelme közös érdekünk!

A szabálytalanságok megelőzése érdekében fontos, hogy halőreink fokozott ellenőrzéseket végezzenek a parton, és a tolvajok a legszigorúbb törvényes büntetésben részesüljenek!

Ne engedjük, hogy az orvhorgászok miatt idő előtt elfogyjon a telepítés. Minden horgász egyben ellenőr is, ezért ha szabálytalanságot lát, kérjük lehetőségéhez mérten intézkedjen! (szomszéd horgász tanúként, halőrök vagy a vezetőség értesítése, stb.) http://www.pusztamizseihe.hu/wp-content/uploads/2013/07/hal22.gif

Közlemény!

2017-05-15

Tisztelt leendő Horgásztársunk!

Állami horgászvizsgát a Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatósága által meghirdetett vizsganapon lehet tenni. Ezek ismeretében a jászberényi VASAS SHE. horgászvizsgát hirdet 2017. június 7-én szerdán 16.00 órai kezdettel.

A vizsga helyszíne: Jászberény, Felsőmuszály 2. (Vasas SHE. horgásztanya).

A vizsgára jelentkezni előzetesen a Silurus horgászboltban (Jászberény, Kossuth Lajos út 111.) lehet a jelentkezési lap kitöltésével.

A horgászvizsgához felkészítő tananyag IDE  kattintva letölthető.

http://www.pusztamizseihe.hu/wp-content/uploads/2013/07/hal22.gif

Felhívás!

2017-05-30

Kedves horgásztársak, ismerősök, barátok!

A június 04-én társadalmi munka alkalmával folytatjuk és reményeink szerint be is fejezzük a nyitott pavilon építését, ezért minden segítő kézre ismét szükségünk lesz. Kérjük a horgásztársakat és minden jó szándékú támogatónkat, hogy minél többen vegyenek részt a munkálatokban. E mellett természetesen füvet is kell vágni és a horgászverseny előkészítő munkálatait is el kell végezni.

pavilon_1

Kérjük minél többen vegyenek részt a munkálatokban!

Segítségüket előre is köszönjük!

Köszönettel: HE. Vezetősége

http://www.pusztamizseihe.hu/wp-content/uploads/2013/07/hal22.gif

FELHÍVÁS!

2017-05-30

Kedves Horgásztársak!

Az egyesület olyan önkéntes segítők jelentkezését várja (3-4 fő/nap), akik pénteken és szombaton a pavilon építésénél az ácsoknak segíteni tud.

Segítő szándékukat kérjük jelezzék Borsányi Attila HE. elnöknél (30/443-1712).

Köszönettel: HE. Vezetősége

http://www.pusztamizseihe.hu/wp-content/uploads/2013/07/hal22.gif

TELEPÍTÉS!

2017-05-30

Kedves Horgásztársak!

Az egyesület vezetősége értesíti tagjait, hogy május 31-én szerdán haltelepítést végezünk, melynek során 5 mázsa ponty lesz szabadon engedve a holtág I. szakaszán.

A telepítést követően horgászati tilalom lép életbe!

Horgászni az I. szakaszon június 04-én vasárnap a társadalmi munka után lehetséges!

http://www.pusztamizseihe.hu/wp-content/uploads/2013/07/hal22.gif

Meghívó!
2017-05-11

A Pusztamizsei Horgász Egyesület ezúton értesít minden ifjú horgászt, ismerőst és barátot, hogy a korábbi években igen népszerűvé vált gyereknapi horgászversenyünket ismét megrendezzük 2017. május 28-án.

A verseny tervezett programja:
8.00 – 8.20 gyülekező, regisztráció

8.20 – 8.45 sorsolás, horgászhelyek elfoglalása

8.50 – 9.00 etetés

9.00 – 11.00 horgászverseny

11.00 -12.00 mérlegelés, értékelés, eredményhirdetés

Versenyszabályzat:

1. A versenyhelyek kisorsolása a nevezés sorrendjében  csapatonként történik.

2. A kisorsolt horgászhely cseréjére, változtatására lehetőség nincs.

3. A 14. életévet be nem töltő versenyző csak felnőtt (továbbiakban: segítő) jelenlétében horgászhat.

4. A horgászverseny ideje alatt a versenyzők egy bottal, botonként egy horoggal, úszós szerelékkel horgászhatnak!

5. A segítő etetésnél, a horog felcsalizásánál, a horogszabadításnál, és a szákolásnál nyújthat segítséget. A horog bevetését, a horgászatot, az akasztást és a fárasztást a versenyzőnek önállóan kell végeznie, itt a segítő csak szóban, tanácsokkal segítheti a versenyzőt.

6. A versenyzők illetve a csapatok szomszédjaikat nem zavarhatják.

7. A versenyt a dudaszó nyitja meg. Addig horgászni nem szabad.

8. A verseny végét jelző dudaszóra a horgászatot be kell fejezni, és a mérlegelőket a horgászhelyen kell megvárni.

9. A kifogott halak csapatonként grammonként kerülnek értékelésre. 

10. A kifogott hal mérlegelése a verseny befejezése után történik. A halakat mérlegelésig gyűrűs haltartó szákba kell helyezni. A mérlegelés a versenyhelyen történik, a mérlegelők kimennek a horgászhelyhez. A versenyzők a kifogott halakkal kíméletesen bánjanak, megóvva őket a sérülésektől, károsodástól. A halat mérlegelés után visszahelyezik a tóba.

11. A versenyen természetes csali használható.

12. A versenyszabályzat ellen vétőket a rendezőség pontlevonással, súlyos esetben a versenyből történő kizárással bünteti. A rendezőség döntése ellen fellebbezésnek helye nincs.

13. A horgászat során keletkezett szemetet mindenki köteles a kihelyezett tárolókba elhelyezni!

14. Díjazásra kerül:

• az I-III. helyezett csapat

• a legnagyobb békés halat kifogó versenyző

A rendezvény ideje alatt (8.00-14.00 óráig) minden kisgyermek szülői felügyelet mellett ingyenesen horgászhat, de nemes hal nem vihető el!

A verseny ideje alatt büfé rendelkezésre áll!

Információ és jelentkezés:

Donkó Rajmund  versenyfelelősnél (70/319-1968) vagy

Molnár Norbert ifjúsági felelősnél  (20/484-0488),  illetve az

info@pusztamizseihe.hu  e-mail címen

Minden nevezőnek jó szórakozást, sikeres és eredményes versenyzést kíván a vezetőség!

http://www.pusztamizseihe.hu/wp-content/uploads/2013/07/hal22.gif

Felhívás!

2017-05-04

Kedves horgásztársak, ismerősök, barátok!

Tavaly célul tűztük ki, hogy az I. szakasz mellett egy kulturált rendezvény területet alakítunk ki, és ennek keretében egy nyitott filagóriát szeretnénk építeni. Ez az épület nélkülözhetetlen a versenyek, rendezvények lebonyolításához. Ennek érdekében több pályázatot nyújtottunk be, de sajnos ezek nem realizálódtak. Továbbra is fenntartva célkitűzésünket úgy döntöttünk, hogy az építményt a saját költségvetésünk terhére építjük meg.

pavilon_1A május 14-ei társadalmi munka alkalmával elkezdjük az alapozást, ezért minden segítő kézre szükségünk lesz. Kérjük a horgásztársakat és minden jó szándékú támogatónkat, hogy minél többen vegyenek részt a munkálatokban. Ez csak úgy jöhet létre, ha együtt, közösen cselekszünk. Amire szükségünk lesz: ásó, lapát, csákány stb. és persze munkás kéz. E mellett természetesen füvet is kell vágni és a két szakasz közötti átjáró megerősítését is folytatni kell.

Kérjük minél többen vegyenek részt a munkálatokban!

Segítségüket előre is köszönjük!

Köszönettel: HE. Vezetősége

http://www.pusztamizseihe.hu/wp-content/uploads/2013/07/hal22.gif

Közlemény!

2017-04-28

Felhívjuk a horgászok figyelmét, hogy az egyesület vizein a kifogható és elvihető AMUR legkisebb mérete 50 cm.

http://www.pusztamizseihe.hu/wp-content/uploads/2013/07/hal22.gif

Közlemény!

2017-03-27

Tisztelt leendő Horgásztársunk!

Még néhány napig kedvezményesen válthatja meg területi engedélyét a Pusztamizsei Zagyva holtágakra. Az akció április 01-ig érvényes!

Továbbá azok a horgászok, akik rendelkeznek horgászhellyel az I. szakaszon, azok április 15-ig kiváltott 2017. évi területi engedéllyel jogosultak ebben az évben is a horgászhelyükhöz. A határidő lejárta után a Vezetőség horgászhelyeket visszavonja, és újból kiosztja.

Kérjük a fentiek tudomásul vételét.

http://www.pusztamizseihe.hu/wp-content/uploads/2013/07/hal22.gif

ERDŐTAKARÍTÓ ÉS TÁRSADALMI MUNKANAP

2017-03-27

A kedvezőtlen időjárás miatt egy héttel tolódott az idei erdőtakarító napunk, de a mostani kedvező időjárás és természetesen a tenni akarók jóvoltából több mint 40-en húztak kesztyűt vagy fogtak szerszámot az erdőben “összegyűlt” szemét eltakarítására. Egyesületünk immár 11. alkalommal szervezett erdőtakarító napot amelyet mindig az “Erdők Nemzetközi Világnapjá”-ra időzítünk. Természetesen számos horgász is dolgozott vasárnap délelőtt a parton, mivel ez a nap volt az első társadalmi munkanapunk is. Az egyesület folyamatos jelenléte a vízparton és az azt körülvevő erdőben évről-évre meghozza a gyümölcsét. Áldozatos munka eredményeként szépül a holtág környezete és tisztább az erdő is, hiszen a mai nap “termése” is mindösszesen néhány zsák szemét volt, a korábbi több tíz zsák szeméthez képest. A munka végeztével szokásunkhoz híven egy-két szelet zsíros kenyérrel vendégeltünk meg minden résztvevőt.

Az egyesület vezetősége ezúton is szeretné megköszönni mindenkinek, hogy munkájával hozzájárult a szebb környezet kialakításához!

                   

Az erdőtakarító napon készült további fényképek  IDE  kattintva megtekinthetők a galériában.

http://www.pusztamizseihe.hu/wp-content/uploads/2013/07/hal22.gif

KÖZLEMÉNY

2017-03-22

Kedves Horgásztársak!

 Az egyesület vezetősége örömmel értesíti tagjait, hogy  2017. március 22-én szerdán telepítést végeztünk!

Ennek keretében 10 mázsa ponty lett szabadon engedve a holtág I-II. szakaszán.

A telepítést követően horgászati tilalom lép életbe!

Horgászni március 25-én szombat délután 14.00-tól lehetséges!

A tilalom alatt természetesen fokozott ellenőrzés lesz a parton, és a szabálytalanul horgászókkal szemben a legszigorúbb büntetéssel fogunk eljárni!

                  

A telepítésről készült további képek IDE kattintva tekinthetők meg.

http://www.pusztamizseihe.hu/wp-content/uploads/2013/07/hal22.gif

KÖZLEMÉNY

2017-03-18

Tisztelt Horgásztársak, Természetbarátok!

Az egyesület Vezetősége ezúton értesít minden horgászt és természetbarátot, hogy az erdőtakarító- és társadalmi munkanap új időpontja: 2017. március 25. szombat 8.00 óra.

Köszönettel: HE. Vezetősége

http://www.pusztamizseihe.hu/wp-content/uploads/2013/07/hal22.gif

FELHÍVÁS!

2017-03-09

Tisztelt Horgásztársak!

Az egyesület vezetősége ezúton értesíti a horgásztársakat, hogy a 2017. évi első társadalmi munkanapot 2017. március 19-én tartjuk, amely egyben az önkéntes erdőtakarító nap is.

Kérjük a horgászokat, hogy minél többen vegyenek részt a társadalmi munkanapon.

Kezdjük tisztán és rendben az új horgászidényt!

Nagyon fontos, hogy a takarításhoz szükséges eszközöket mindenki hozzon magával!

Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy a horgászhelyeket megjelölő táblákat mindenki ellenőrizze mivel a tél folyamán  sok helyen lekopott a felirat!

http://www.pusztamizseihe.hu/wp-content/uploads/2013/07/hal22.gif

Ismét báloztak a horgászok

2017-03-18

Az egyesületünk idei második nagyobb eseménye a horgászbál volt, melyet március 11-én rendeztünk a Művelődési Házban. A több mint 100 fős rendezvény bevezetőjeként Borsányi Attila elnök köszöntötte a vendégeket, majd a térség országgyűlési képviselője Pócs János képviselő úr méltatta az egyesület tevékenységét, külön kiemelve Borsányi Attila HE. elnök az egyesületért és a településért végzett tevékenységét. A szavait idézve: ” A településnek szüksége van Borsányi Attilára!” . A köszöntők után a jászberényi Barkóca Táncegyüttes fiatal táncosai előadásával szórakoztatta a megjelenteket. A vacsorát követően kezdetét vette a hajnalig tartó mulatság, melynek hangulatáról Didi L’amour együttes gondoskodott. A mulatságról készült képek a galériában megtekinthetők.

Ezúton is szeretnénk megköszönni mindazok segítségét, akik munkájukkal és felajánlásaikkal hozzájárultak a bál sikeres megrendezéséhez!

http://www.pusztamizseihe.hu/wp-content/uploads/2013/07/hal22.gif

NŐNAPRA

nőnap

Szeretettel köszöntjük a női horgásztársainkat,

és valamennyi hölgyet!

http://www.pusztamizseihe.hu/wp-content/uploads/2013/07/hal22.gif

Tisztelt Támogatók!

2017-02-21

Kérjük támogassa idén is a Pusztamizsei Horgász Egyesületet személyi jövedelemadójának 1%-val!

Kedvezményezett neve: Pusztamizsei Horgász Egyesület

Kedvezményezett adószáma: 19867579-1-16

egyszazalek

A rendelkező nyilatkozat az adó 1%-ról a képre kattintva letölthető.

Mert nekünk az “egy” nem mindegy!

Köszönjük!

http://www.pusztamizseihe.hu/wp-content/uploads/2013/07/hal22.gif

Közgyűlésen történt

2017-02-21

Egyesületünk 2017. február 19-én tartotta az éves közgyűlését. A közel 30 fő tagság mellett megtiszteltek jelenlétükkel az egyesületünkkel jó baráti kapcsolatot ápoló jászberényi Vasas SHE. illetve a Hűtőgépgyár Horgász Egyesület elnökségi tagjai, valamint a Közép-Tisza-Vidéki HE. Szövetségének titkára Donkó Péter úr is. A bevezetőben Borsányi Attila elnök köszöntötte a megjelenteket.

                                       

A napirendi pontok elfogadása után szó esett az elmúlt év legfontosabb eseményeiről, beszámoló hangzott el a bizottságok munkáiról, illetve a 2016-os év pénzügyi eredményeiről. Ezután a közgyűlés elfogadta a 2017. évre tervezett költségvetést, a bizottságok munkatervét, és az egyesület erre az évre tervezett feladatait. Az utolsó napirendi pontban az egyéb észrevételek, hozzászólások következtek, illetve a jutalmazások. Az egyesület minden évben megköszöni azok közreműködését akik az évek során kiemelkedő részt vállalnak az egyesület munkájában, rendezvényein stb. Idén Juhász Lászlóné, Konkoly Szabolcs, Ivanics Ferenc, valamint Litkei András és családja kapott elismerő oklevelet. Munkájukat, támogatásukat ezúton is köszönjük.

                     

http://www.pusztamizseihe.hu/wp-content/uploads/2013/07/hal22.gif

ISMÉT HORGÁSZBÁL!

2017-02-14

http://www.pusztamizseihe.hu/wp-content/uploads/2013/07/hal22.gif

Tisztelt Támogatók!

Fogási naplók leadása

2017-02-04

Tisztelt Horgásztársak!

A fogási naplók leadási határideje: február 28!

A fogási naplók leadása előtt kérjük végezzék el az alábbi összesítéseket:

1. A fogási napló naptári részénél a horgászattal eltöltött napokat a lap alján összesítse!

2. A fogási napló végén az év közben kifogott és megtartott halakat halfajonként és vízterületenként  összesítse!

Felhívjuk a horgásztársak figyelmét, hogy csak és kizárólag a fent említett módon összesített napló tekinthető szabályosan kitöltött fogási naplónak!

Az a horgásztárs, aki nem a meghatározott időben illetve nem a megadott előírások szerint adja le a fogási naplóját, az a Hhvtv. törvény 35. § .értelmében

A (4) bekezdés szerinti esetben az állami horgászjegy díja a Hhvtv. szerinti díjmentességben nem részesülő személyek esetén a mindenkori díj kétszerese, díjmentességben részesülő személyek esetén az állami horgászjegy díjának megfelelő összeg.

Tehát a határidőn túl vagy nem megfelelően kitöltött és leadott fogási napló esetén a 2017.évi állami horgászjegy  díja (2000) illetve 4000 Ft!

A fentiek figyelembe vételével kérjük, hogy a fogási naplókat a  szabályok szerint személyesen adják le az alábbi helyeken:

– Tóth Pál (Jásztelek, Tópart u.)
– Kiss Zoltán (Jászberény, Szent I. krt. 13. I/4.)
– Horti Ferenc (Jászberény, Ebhát u. 22.)
– Jásztelek Művelődési Ház (csak az engedély váltási időpontokban)

http://www.pusztamizseihe.hu/wp-content/uploads/2013/07/hal22.gif

MEGHÍVÓ

2017-01-26

(Nagyításhoz kattintson a képre)

http://www.pusztamizseihe.hu/wp-content/uploads/2013/07/hal22.gif

Figyelem! – Lékek a holtágon!

2017-01-03

Állóvízi környezetben télen veszélyforrást jelenthet az iszapréteg, melyben a szerves anyagok bomlása következtében nagy mennyiségű metán és kénhidrogén halmozódhat fel. Ezek a halak számára magas koncentrációban mérgező gázok elsősorban alacsony légnyomásértékek esetén az iszapból kiszabadulva a víztérbe kerülhetnek.  Ha a vízfelszínt jégpáncél fedi, akkor az említett gázok olyan magas koncentrációban is felhalmozódhatnak, amelyek  halpusztulást idézhetnek elő. Ezért fontos a tavak okszerű lékelése.

Az érvényes horgászrendünk értelmében minden horgász köteles a horgászhelyén télen léket vágni, annak megjelöléséről és nyitva tartásáról gondoskodni!

A jégen tartózkodás esetén tartsuk be az alábbi szabályokat:

 • A jégen mindenki csak saját felelősségére tartózkodhat!
 • A szabad vizek jegén tartózkodni csak akkor szabad, ha az kellő szilárdságú, nem olvadt, nem mozog.
 • Azonban még a biztonságosnak ítélt jégre is TILOS rámenni éjszaka, korlátozott látási viszonyok között, járművel – a biztonságos munkavégzés kivételével –, kikötők és veszteglőhelyek területén.
 • Soha ne menjenek egyedül a jégre, ne álljanak szorosan egymás mellé nagy csoportban és lehetőleg folyamatosan mozogjanak, ne egy helyben ácsorogjanak!
 • A jégen tartózkodás során, gyanús ropogás, recsegés esetén, azonnal hasra kell feküdni a jégre, hogy az minél nagyobb felületen legyen terhelve és meg kell próbálni a legközelebbi biztos pontot (partot, stéget) hason csúszva elérni.
 • Beszakadás esetén igyekezni kell a jég szélében megkapaszkodni és lábbal a legközelebbi biztos pont felé lökni magunkat és közben segítséget kérni. A megkapaszkodás, illetve a part felé igyekvés során kerülni kell a felesleges mozdulatokat, hogy a ruházatban keletkezett szigetelő légréteg ne tudjon kijönni.
 • Ne kezdjenek felelőtlenül mások mentésébe, mert ez csak tetézheti a bajt. Életüket kockáztathatják, illetve további beszakadások keletkezhetnek. Hívjanak segítséget!
 • A mentést végzőt kötelekkel, illetve társakkal biztosítsák! Ha más eszköz nincs, egy hosszú, de erős ágat, ruhadarabot nyújtsanak a jégbeszakadtnak, ha többen vannak, egymás lábát fogva – mint egy hason fekvő lánc- segíthetnek.
 • A mentést követően azonnal hívjanak mentőt!
 • Lék vágása esetén a jégmentessé vált területet legalább 50 méter távolságból felismerhető módon meg kell jelölni. Az 1 m2-t meghaladó területű léket nem elég megjelölni, azt 1 m magasságban, legalább 10 cm széles piros-fehér csíkozású korláttal körül kell határolni.

Kérjük a fentiek szíves tudomásul vételét!

Köszönettel: HE. Vezetősége

http://www.pusztamizseihe.hu/wp-content/uploads/2013/07/hal22.gif

FELHÍVÁS!

2016-10-04

Kedves horgásztársak, ismerősök, barátok!

Egyesületünk folyamatosan törekszik arra, hogy minél kedvezőbb horgászati lehetőségeket biztosítson az ide látogató horgászok részére. Ezen cél érdekében jelentős anyagi eszközöket fordítunk a telepítésekre. E mellett rendszeresen szervezünk különféle horgászversenyeket, egyéb rendezvényeket. Idén célul tűztük ki, hogy az I. szakasz mellett egy kulturált rendezvény területet alakítunk ki, és ennek keretében egy nyitott filagóriát szeretnénk építeni.

pavilon_1

Sajnos anyagi eszközeink korlátoltak, ezért az egyesület szívesen fogad felajánlásokat (faanyag, tetőcserép, szakember stb.). Ha valaki tud az egyesületnek segíteni, bővebb információért kérjük hívja a 30/443-1712 (Borsányi Attila) telefonszámot.

Köszönettel: HE. Vezetősége

http://www.pusztamizseihe.hu/wp-content/uploads/2013/07/hal22.gif

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

FRISS INFO
KÖZELGŐ ESEMÉNYEK

2024. június 09.

Horgászverseny

 

2024. június 16.

Társadalmi munkanap

KALENDÁRIUM

IDŐJÁRÁS
TÁMOGATÓINK
   

 

 

 

LÁTOGATÓK

IP