Get Adobe Flash player
Felhívás!
2024-04-16

http://www.pusztamizseihe.hu/wp-content/uploads/2013/07/hal22.gif

Felhívás!

2024-03-15

Az egyesület vezetősége ezúton értesíti a horgásztársakat, hogy az első társadalmi munkanapot március 24-én tartjuk, amely egyben az önkéntes erdőtakarító nap is.

http://www.pusztamizseihe.hu/wp-content/uploads/2013/07/hal22.gif

 

 

Közgyűlés2024-01-30

http://www.pusztamizseihe.hu/wp-content/uploads/2013/07/hal22.gif

Felhívás!2024-01-19

Minden évben rengeteg tennivaló akad a holtág partján (területrendezés, szemétszedés, erdőtakarítás, vízkezelés stb.), viszont a társadalmi munkanapokon egyre kevesebben vesznek részt. Az egyesület vezetőségének döntése értelmében, első körben várjuk azon horgásztársak jelentkezését (3-4 fő), akik rendszeresen vállalni tudják a holtág  part menti  kaszálását. Amennyiben az előbbi munkálatokat egy csapat el tudná végezni, úgy az energiánkat a társadalmi munkanapok alkalmával más feladatok elvégzésére is tudjuk fordítani.

A feladatok elvégzése természetesen megállapodás keretében történik.

A jelentkező horgászokat  február  16-ig várjuk!

Érdeklődni és jelentkezni Papp István elnöknél a 06206612306 telefonszámon, vagy az info@pusztamizseihe.hu e-mail címen illetve bármely vezetőségi tagnál lehet.

Tisztelettel: HE. Vezetőség

http://www.pusztamizseihe.hu/wp-content/uploads/2013/07/hal22.gif

A jégen tartózkodni veszélyes!

2024-01-17

Jelenleg a holtág jegén tartózkodni nem ajánlott, a jég vastagsága sehol sem megfelelő, a rajta való közlekedés, sportolás és tartózkodás életveszélyes. A gyakorlati tapasztalatok alapján az állóvizek jege akkor tekinthető kellő szilárdságúnak, ha vastagsága eléri, vagy meghaladja a 10 centimétert, és egyben acélos, jó minőségű is a szerkezete.

Jelenleg a jég vastagsága sehol sem éri el az ajánlott értéket, ezért a LÉKHORGÁSZAT sem ajánlott!

A fenti figyelmeztetés figyelmen kívül hagyása balesetet okozhat, amiért az egyesület felelősséget nem vállal!

http://www.pusztamizseihe.hu/wp-content/uploads/2013/07/hal22.gif

Tájékoztatás

2024-01-17

Tisztelt Horgásztársak!

Az egyesület vezetősége megtartotta idei első vezetőségi megbeszélését, amelyen többek között az alábbi döntések születtek:

1. Engedély árak

2024-ben nem emelkednek a horgászjegyek árai.

2. Társadalmi munka

– Változnak viszont a társadalmi munka hozzájárulás díjai, mivel évről-évre egyre kevesebben járulnak hozzá munkájukkal a holtág és környékének karbantartására.

– A 70. életévüket betöltő horgászok is mentesülnek a társadalmi munka végzése alól.

– A kötelező társadalmi munka időtartama 3 alkalomról 3×4 munkaórában került meghatározásra. Ezt a racionálisabb felhasználás érdekében két naptári félévre osztottuk, és egy félévben legfeljebb 2×4 munkaóra számolható el.

– Szintén a hatékonyság és a tervezhetőség érdekében az elvégzendő feladatok függvényében a meghirdetett munkanapokra előzetes jelentkezés szükséges.

3. Fogási napló

A 2023. évi szabályosan kitöltött (összesített) fogási naplók leadási határideje február 28. A fogási naplók az alábbi helyeken és módon adhatók le:

Jásztelek

– Művelődési házban a meghirdetett engedély árusítások alkalmával

– Jásztelek, Jákóhalmi út 7. (postaládába bedobva!)

– Közgyűlés napján a helyszínen

Jászberény

– Jászberény, Ebhát u. 22. (postaládába bedobva!)
– Jászberény, Gát u. 14. (postaládába bedobva!)
4. Közgyűlés
Az éves közgyűlés tervezett időpontja 2024. február 25. (vasárnap) 9.00 óra. Helyszín: Jásztelek, Művelődési Ház
http://www.pusztamizseihe.hu/wp-content/uploads/2013/07/hal22.gif

Évindítás

2024-01-09

http://www.pusztamizseihe.hu/wp-content/uploads/2013/07/hal22.gif

Horgászkártya megújítása

2024-01-08

Mi is a Magyar Horgászkártya és mi a szerepe?

A MOHOSZ-nak a  jogszabályi előírások szerint a horgászokról nyilvántartást kell vezetnie. A nyilvántartásba vételt 2019. január 1-től  a Magyar Horgászkártya igazolja. A horgászkártyát a horgászszövetség adja ki, érvényességi ideje egységesen 5 év. A 2018. és 2019. években kiváltott horgászkártyák érvényességi ideje 2024. január 31-én lejár.

A horgászok a horgászkártya megújításával és az adataik ellenőrzését követően megerősítik majd a nyilvántartásba vételüket és ezt követően a következő 5 évben is jogosulttá válhatnak a horgászat jogszerű gyakorlásához szükséges további horgászokmányok (állami horgászjegy, fogási napló és területi jegyek) kiváltására.

Mit jelent a 2024. január 1-jétől bevezetésre kerülő adategyeztetés?

A MOHOSZ – a jogszabályban rögzített, a horgászok személyi- és lakcímadatainak kezeléséhez és azok adatellenőrzésére adott felhatalmazások birtokában – összekapcsolta a HORINFO szakrendszert a Belügyminisztérium által felügyelt központi személyi adat- és lakcímnyilvántartó adatbázissal. Ezen adatkapcsolat segítségével 2024. január 1-jétől bevezetésre kerül a magyar állampolgárságú horgászok automatizált adategyeztetése, mely a rendszerbe bekerülő „új” horgászok esetében a regisztrációkor, a lejárt horgászkártyával rendelkező horgászok esetében a horgászkártya megújításakor, illetve a 2024. év egészére érvényes horgászkártya esetében az új állami horgászjegy kiváltásakor fog megtörténni. Fontos megjegyezni, hogy regisztrálni, horgászkártyát megújítani, illetve állami horgászjegyet kiváltani csak az a horgász tud majd, aki az adatai alapján a központi nyilvántartásban szerepel, továbbá ezen adatok a HORINFO szakrendszerben korábban rögzített, illetve most kiegészített adatokkal megegyeznek és ezen tény a szakrendszerben rögzítésre kerül.

Hogyan tudja a horgász megújítani a Magyar Horgászkártyáját?

A horgászkártya megújítása történhet közvetlenül a horgász által (online megoldás) vagy segítséggel bármely állami horgászjegyet forgalmazó értékesítési ponton (offline megoldás).

Online megújítás (önállóan)

A horgásznak be kell lépnie a HORINFO-ban a saját profiljába, ahol automatikusan megjelenik a korábban rögzített személyi- és lakcímadatai. A horgásznak a megjelenítésre kerülő adatait össze kell vetnie személyazonosító igazolványában és a lakcímkártyáján szereplő adatokkal. A megújítás során automatikusan elindul a központi adatellenőrzés, melynek visszaigazolt eredménye szinte pillanatokon belül láthatóvá válik majd. Amennyiben az ellenőrzés sikeres, a horgász adatai mellett egy zöld színű kis ikon jelenik meg. Ebben az esetben lehetővé válik, hogy a horgász az otthonában megújítsa a horgászkártyáját az öt évre szóló 2200 Ft összegű díj bankkártyával történő kifizetésével.
Ha a horgász korábban berögzített adatai nem egyeznek meg a személyazonosító igazolványán és/vagy lakcímkártyáján szereplő adatokkal, akkor az adatok módosítása érdekében meg kell keresnie a Horgászjegy Kft. ügyfélszolgálatát vagy valamelyik állami horgászjegyet értékesítő pontot. Ugyanez a teendő akkor is, ha az adatok egyezősége ellenére az adatellenőrzés eredménytelen visszaigazolást mutat, ekkor egy piros színű kis ikon jelenik meg az adatok mellett.

Offline megújítás (segítséggel)

Amennyiben a horgász valamelyik állami horgászjegyet értékesítő ponton történő horgászkártya megújítási módot választja, akkor a horgász helyett az  ügyintézők végzik el a HORINFO-ban a horgászkártya megújítását. A horgásznak be kell mutatnia a személyazonosító igazolványát és lakcímkártyáját, majd az ügyintézőknek az ezen okmányokon szereplő adatokat össze kell vetniük a horgász korábban berögzített adataival, valamint ki kell tölteniük a születési nevet. Az adatok mentésével az adatellenőrzés ebben az esetben is automatikusan elindul. Az ügyintéző a horgász adatai mellett azonnal látja majd az ellenőrzés eredményét, sikeres adatellenőrzés esetében a zöld színű kis ikont, sikertelen esetben a piros színű kis ikont. Amennyiben az ellenőrzés eredménye sikeres, a horgásznak az ügyintéző meg tudja újítani a horgászkártyáját, melynek díját (2200 Ft) a horgász az értékesítési ponton biztosított fizetési lehetőséggel (készpénz és/vagy bankkártya) tudja kifizetni.
Ezúton is szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy az előző évek postai csekkes fizetési lehetősége 2024. január 1-jétől megszűnik.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

FRISS INFO
KÖZELGŐ ESEMÉNYEK

2024. május 12.

Társadalmi munkanap

 

2024. május 25.

Gyereknapi horgászverseny

KALENDÁRIUM

IDŐJÁRÁS
TÁMOGATÓINK
   

 

 

 

LÁTOGATÓK

IP